Elinkeinoyhtiö hyväksyttiin Kangasalla

Valtuusto päätti Kangasalla hyväksyä kaupungin elinkeinopalvelujen siirtämisen uuden perustettavan yhtiön hoidettavaksi. Päätös syntyi äänestyksen jälkeen Iikka Nikkisen (vas) esitettyä Jorma Mäntylän (vas) kannattamana asian palauttamista uuteen valmisteluun selkeämmän kustannusarvion saamiseksi. Palautusesitys kuitenkin kaatui äänin 3–48.

Valtuustolle tehty esitys kunnan omistaman elinkeinoyhtiön perustamisesta pohjautui selvitykseen, jossa muutos nähtiin perusteltuna ottaen huomioon sekä tarve nopealle ja joustavalle päätöksenteolle että kehitteillä olevat suuret Saarenmaan, Lamminrahkan ja Tarastejärven yritysalueet.

Uuden elinkeinoyhtiön nimeksi tulee ”Business Kangasala”. Sen uskotaan sopivan yhteen Kangasalla jo käytössä olevien elinkeinopalvelujen ”Invest Kangasalan” ja matkailun ”Visit Kangasalan” kanssa.

Muutoksen myötä elinkeinojohtaja ja elinkeinoasiamies siirtyvät elinkeinoyhtiön palvelukseen. Suunnitelmana on, että elinkeinopalveluiden menot maksetaan avustuksena – ja että kulut pysyvät nykyisellään, mitä osa valtuutetuista epäili jo eteen tulevan toimitusjohtaja-rekrytoinnin vuoksi.

Yhtiön tarkoituksena ei ole tavoitella voittoa eikä se jaa omistajilleen osinkoa, vaan mahdollinen voitto on käytettävä yhtiön oman toiminnan tukemiseen ja kehittämiseen.

Yhtiölle halutaan koota hallitus, joka koostuu luottamushenkilöistä, elinkeinoelämää tuntevista hallitusammattilaisista ja viranhaltijoista. Kokoonpanon hyväksyy valtuusto.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?