Tavoite: ensimmäiset yöpyjät hiihtolomaviikolla

Sappeen majatalo avaa pian ovensa

 

Sappeen majatalon isäntä Janne Heinonen odottaa innostuneena majatalon avajaisia.

Sappeen Ratsutilalle syksyn ja talven mittaan noussut majatalo on pian valmis ottamaan vastaan ensimmäiset asukkaansa. Mikäli viimeisetkin sisärakennustyöt etenevät aikataulun mukaisesti, talo avaa ovensa viikon kuluttua.

– Kannattaa seurata Sappeen Majatalot Oy:n facebook-sivuja ja Sappeen Ratsutilan nettisivuja. Sieltä löytyy ajantasaista tietoa, majatalon isäntä Janne Heinonen neuvoo.

– Siihen pyrimme, että valmista on hiihtolomaviikolle, hän lisää.

Uusi majoituspaikka tarjoaa yöpyjille huokeamman, bed and breakfast -tyyppisen vaihtoehdon. Saunan ja ulkoporeammeen voi tilata lisähinnalla.

– Viikonloppu 4-5 -henkiselle perheelle maksaa monesti paljon. Meillä majoittumisen voi toteuttaa vähän edullisemmin, Janne Heinonen luonnehtii.

 

Keittiössä voi kokata itse

 

Janne Alaranta (vasemmalla) ja Jussi Palo kantavat sisään kalustepakkauksia Janne Heinosen valvovan silmän alla.

Majatalossa on viisi, vuodesohvalla ja kerrossängyllä kalustettua makuuhuonetta. Yhteisessä keittiössä asukkaiden on mahdollista valmistaa itselleen jotakin pikkupurtavaa. Ruokaa voi tilata myös majatalon väeltä tai nauttia kahvion panineista ja hampurilaisista.

– Olemme suunnitelleet, että mahdollisesti tiistaisin ja torstaisin alkaisimme valmistaa keittolounasta. Tässäkin asiassa etenemme tilanteen mukaan asiakkaiden toiveita kuunnellen, Heinonen kaavailee.

Majatalon avajaisten yhteyteen ajoittuu myös siellä toimivan elintarvikekioskin avaaminen. Kioskin on tarkoitus palvella asiakkaita joka päivä.

– Tavallisia kioskituotteita, kuten karkkeja ja jäätelöä, lisäksi esimerkiksi maitoa ja jauhelihaa, olutta ja siideriä sekä myös hygieniatuotteita, Heinonen luettelee valikoimaa.

– Sappeen mökeiltä on helppo poiketa tänne. Paikallisetkin voivat käydä pikkuostoksilla, ei tarvitse vaikka maidon loppumisen takia ajaa pidemmälle kauppaan.

 

Kaveriporukoille, tyky-päivien pitoon

Janne Heinonen näkee majatalon käyttäjinä esimerkiksi perheitä, kaveriporukoita ja yritysten tyky-ryhmiä.  Sappeen Ratsutilan ratsastusleirien osallistujat yöpyvät kätevästi majatalolle, josta on vain parinsadan metrin matka talleille. Majatalon tilava, yhteinen oleskelutila luontuu hyvin myös pienimuotoisten juhlatilaisuuksien pitopaikaksi.

– Ratsastusta, laskettelua, sienestystä, marjastusta. Niitä kaikkia on tarjolla tässä ihan lähellä. Lentopallokenttä tehdään vielä tähän majatalon viereen.

– Asiakkaat voivat räätälöidä aktiviteeteistä, yöpymisistä ja ruokailuista sellaisen paketin, minkä he itse haluavat. Meillä ei ole valmiita kaavoja. Mukaudumme siihen, mitä asiakkaat toivovat, Heinonen korostaa.

Majatalon isäntä odottaa innostuneena majatalon avautumista ja toiminnan käynnistymistä siellä.

– Alkuun hoidamme tätä omalla väellä. Toivottavasti kaikki lähtee pyörimään niin hyvin, että tarvitsemme yhden työntekijän lisää. Uusi työntekijä olisi sellainen moniosaaja, mikä työskentelisi tarvittaessa myös talleilla.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>