Sahalahdelta Ilvekseen: Ilman uurastusta paikka A-junioreissa jää haaveeksi – mutta jos samalla ei pysty nauttimaan, on Miro Nallin mukaan tyystin väärässä paikassa

Työnteko ei pilaa hauskanpitoa

Nuorena jääkiekon pelaaminen oli silkkaa hauskanpitoa kavereiden kanssa – nykyisin jääkiekko on sahalahtelaiselle Miro Nallille paljon tavoitteellisempaa puuhaa.

– Ei sitä osannut silloin ajatella, mitä jääkiekosta voi vielä tulla… Se hauskuus on kuitenkin yhä mukana, ei se katoa koskaan, hän tuumaa.

Nalli kaarsi ensimmäiset kurvinsa luistimilla Sahalahden ulkojäillä 2000-luvun alussa. Ilveksessä pelannut ja valmentanut isä vei pojan myöhemmin Ilveksen kiekkokouluun, ja joukkueessa nuori Nalli on pelannut noin 10-vuotiaasta lähtien. Nyt menossa on toinen kausi Ilveksen A-junioreissa.

– Aina kannattaa mielestäni lähteä kokeilemaan joukkueessa pelaamista. Yhdessä pelaamaan pääseminen on hauskaa varsinkin nuorena, jolloin kaikki tutustuvat helposti toisiinsa. Oli ikä mikä tahansa, on tärkeää uskaltaa olla joukkueessa oma itsensä. Ei siitä tule mitään, jos alkaa liikaa miettiä, mitä muut minusta ajattelevat.

Itsensä Nalli näkee isona, hyvin liikkuvana ja hyvin laukovana laitahyökkääjänä, jolla peli on kulkenut joukkueen tavoin hyvin joulun jälkeen. Tavoite pudotuspeleihin pääsystä elää yhä, mutta onnistumisia on tultava seuraavina viikkoina koko ajan.

 

Jälkipelit Sariolan kaukalossa

Ennen kuin harjoitusmäärät jääkiekossa lisääntyivät ja veivät ajan muilta harrastuksilta, Miro Nalli ehti Sahalahdella käydä aktiivisesti pelaamassa sählyä talvisin ja osallistua viikkokisoihin kesäaikaan. Hän uskoo näistä kertyneen hyvät eväät jääkiekon pelaamisen tueksi.

Lähes 18 vuotta elämästään Sahalahdella viettänyt Miro Nalli muutti hiljattain muun perheensä kanssa niukasti Tampereen rajojen sisäpuolelle. Ratkaisu perustui käytännöllisyyteen: harjoittelu ja opiskelu Sammon keskuslukion urheilulinjalla sujuvat helpommin, kun matkoihin ei tuhraannu liikaa aikaa.

Nalli muistelee olleensa suunnilleen C-juniori-iässä, kun hänelle alkoi kirkastua, ettei jääkiekko taida olla enää pelkkä harrastus. Raadolliseksikin mainitussa kiekkomaailmassa kaikille C-junioreille ei enää löydy pelipaikkaa seuraavasta ikäluokasta, eikä toisaalta pelkkä lahjakkuuskaan riitä enää viemään eteenpäin. Pärjäämisen eteen on viimeistään silloin alettava tehdä töitä.

– Unelmana luultavasti jokaisella jääkiekkoa pelaavalla on NHL, mutta olisihan se hienoa päästä jossain kohtaa pelaamaan aikuisten liigaa. Lähimpänä tavoitteena on kuitenkin nousta nuorten pudotuspeleihin.

Jääkiekon ehdoilla joutuu tekemään pienten arkisten valintojen ohessa isojakin ratkaisuja. Yksi tällainen oli jatko-opiskelupaikan pohdinta. Kangasalan lukion Nalli sivuutti siitä yksinkertaisesta syystä, että opinahjo oli turhan kaukana Hakametsän jäähallilta. Opinnot jatkuivat peruskoulun jälkeen Sammon keskuslukion urheilulinjalla, mikä sai Kangasalle jääneet kaverit aluksi vähän hämilleen.

– Kyllä he sitten kuitenkin ymmärsivät syyt ratkaisuuni. Eikä välimatka loppujen lopuksi niin suuri ole. Sahalahdessa yritän silti viettää mahdollisimman paljon aikaa ja käydä aina kun mahdollista – parhaat kaverit ovat edelleen siellä.

Viime aikoina nuorten liigan otteluohjelma ja sää ovat olleet suosiollisia sille, että Nalli on saanut nähdä ystäviään parhaissa mahdollisissa merkeissä. Ilveksen lauantain otteluiden jälkeen pelit ovat jatkuneet illemmalla Sariolan kaukalossa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?