Aikuisenakin ehtii vielä laskettelijaksi

Koskaan ei ole liian myöhäistä oppia laskettelemaan. Sappeen hiihtokeskuksessa havahduttiin asiaan, kun moni lapsiaan hiihtokouluun tuonut vanhempi pohti, mitä voisi tehdä sen aikaa kuin hiihtokoulu kestää: Mennäkö hiihtämään murtsikkaa vai kuluttamaan aikaa kahvikupposen ääreen Huippuun?

– Sanon usein lapsiaan Werneri-hiihtokouluihin tuoville vanhemmille, että lähtekää itsekin laskettelemaan. Vastaus on melko usein jotain sen suuntaista, että en enää osaa tai uskalla, Sappeen hiihtokoulun johtaja Harri Kalliovalkama kertoo.

Tämänkaltaiset kokemukset saivat Kalliovalkaman pohtimaan matalan kynnyksen alkeiskursseja aikuisille. Mies otti asian esille Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen kokouksessa, jossa mietittiin uusia tuotteita laskettelukeskusten hiihtokouluille. Idea otti tuulta alleen, ja aikuisten alkeiskursseja alettiin pilotoida Sappeella tänä talvena.

– Aikuiset ovat toki voineet aina ottaa hiihtokouluista yksityistunteja, mutta niiden ottamiseen tuntuu olevan yli 40-vuotiailla aika iso kynnys. Nyt tarjolla on aikuisten alkeiskurssiryhmiä, joihin voi ilmoittautua netin kautta ennakkoon, Kalliovalkama toteaa.

Tarjolla on kaksi eritasoista kurssia: toinen vasta-alkajille ja toinen niille, joilla on aikaisemmilta vuosilta jo hieman kokemusta laskettelusta. Ryhmiin otetaan kuutisen laskettelijaa kerralla. Aikuisten alkeiskurssi kestää kaksi päivää, joista kumpanakin harjoitellaan 90 minuuttia.

– Laskettelun opetteleminen on helpompaa, kun takana on ryhmän tuki. Lasten Werneri-kursseja järjestetään samaan aikaan aikuisten kurssien kanssa, mutta aikuisten kurssille voi toki osallistua kuka vain halukas, Kalliovalkama sanoo.

Koko perhe yhdessä rinteeseen

Kalliovalkama kannustaa aikuisia lähtemään liikkeelle rohkeasti. Laskettelu sopii kaikenikäisille ja on parhaimmillaan koko perheen yhteinen harrastus. Hyvän liikuntamuodon lisäksi lajissa on mukana sosiaalinen aspekti.

– Hississä ja vaikka rinteen päällä voi jäädä jutustelemaan, ja samalla tulee liikuttua ulkona. Mikäs sen parempaa, Kalliovalkama mainitsee.

 

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>