Talvikirmaus tulee, oletko valmis?

Mikkolan Navetan jo perinteeksi muodostunutta Talvikirmausta saadaan tänä vuonna viettää lumentäyteisessä maisemassa, talven riemuista nauttien. Lauantaina helmikuun 24.päivänä kannattaa siis vetää lämmintä ylle, varata taskuun kahvi- ja makkararahaa ja suunnata koko perheen voimin Navetalle. Tapahtuma alkaa kello 10. Sporttisimmat katselevat myös naapureitaan sillä silmällä: josko kehtaisi pyytää heitä polkukelkkavormulajoukkueeseen?

Meno ja meininki nojaavat varsin pitkälle perinteisiin. Kello 11 käynnistyvät polkukelkkavormulat, joihin osallistutaan neljän hengen joukkueina. Ilmoittautuminen alkaa Navetan kuistin tuntumassa kello 10. Omaa kelkkaa ei tarvita, mutta sen sijaan tarvitaan rutkasti nopeutta, oveluutta ja vauhdinsietokykyä. Kukin osallistuja kiertää vuorollaan merkityn radan ja ensimmäisenä maaliin tullut joukkue on tietysti voittaja. Sakkokierroksia jaetaan vain, jos joukkue unohtaa tankata mehuasemalla – yksi joukkuelainen uhrautuu toisten puolesta douppaushommiin.

Herkkujentäyteinen talvipäivä

Navetan pihapiirissä tapahtuu paljon muutakin. Vanhaan tapaan paikalle on koottu napakelkka, jossa lapset saavat huimat vauhdit. MLL:n Luopioisten väki myy vieressä grillimakkaroita, jotka tietysti kuuluvat oleellisena osana kaikkiin talviurheilutapahtumiin.

Pytingin kahvila on avoinna kello 10–14. Tarjolla on hernesoppaa ja pannaria sekä tietysti kahvia ja leivonnaisia. Saaristolaisleivät ja rievät odottavat ostajiaan. Lubnan irakilaisia herkkuja pääsee myöskin maistelemaan ja kotiin ostamaan.

Hauskan talvipäivän päätteeksi Hämeen Kuninkaallinen Nukketeatteri esittää Navetan luentosalissa musiikillisen nukkenäytelmän Kulkurit. Näytelmä soveltuu kaikille yli 3-vuotiaille ja sitä nuoremmillekin vanhempiensa kainalossa katseltavaksi. Näytelmän tarjoavat Mikkolan Navetta ja MLL Luopioinen ja sinne on vapaa pääsy. Sokerina pohjalla on Käsityökeskus Hilma&Olgan yksivuotissynttärit, joita vietetään koko päivän ajan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?