Rivitaloasunto liikkui keskimäärin 174 000 eurolla

Kangasalla tehtiin viime vuonna kaikkiaan vajaa 600 asuntokauppaa, joista käytetyistä asunnoista lähes 450. Osuuspankin kokoamien kiinteistönvälitystilastojen mukaan uudiskohteiden myynti jatkoi suurta kasvuaan etenkin uusien rivitaloasuntojen myynnin siivittämänä.

Käytettyjen asuntojen keskineliöhinta nousi sekä rivitalo- että kerrostaloasunnoissa edellisvuodesta. Myytyjen kerrostaloasuntojen keskineliöhinta oli 1848 euroa neliöltä ja rivitaloasuntojen 2068 euroa.

Keskimääräinen kiinteistönvälittäjien kautta toteutunut kauppahinta oli kerrostaloissa viime vuonna 107 000 euroa, rivitaloissa 174 000 euroa ja omakotitaloissa 235 000 euroa. Summat olivat hieman korkeampia kuin vuonna 2016, mutta suunnilleen vuoden 2015 lukujen tasolla.

Myyntiaika pysyi rivitaloasunnoissa aiemmalla tasolla eli 80 vuorokaudessa, mutta kerrostaloasunnoissa keskimääräinen myyntiaika venyi kuudella vuorokaudella 79 vuorokauteen ja omakotitalojen yli kuukaudella 129 vuorokauteen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?