Toinen kuraattori odotuskaistalle

Pälkäneelle ei ainakaan tässä vaiheessa palkata toista koulukuraattoria, vaikka oppilashuollon palveluille nähdään kasvava tarve. Kunnassa halutaan kuitenkin ensin katsoa, millaisia tuloksia saadaan jo tehdyillä järjestelyillä, kuten hiljattain käynnistetyllä varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen tuen järjestämisen kehittämishankkeella. Lisäksi kunnassa on aloittanut varhaiskasvatuksen toinen erityisopettaja, yläkoulun joustavan perusopetuksen ryhmä sekä varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen Nepsy-toiminta.

Kunnan sivistysosaston mukaan Pälkäneellä on jo nyt tarjolla seutukunnallisesti hyvin koulukuraattoripalvelujen lisäksi esimerkiksi koulupsykologin ja koulunkäynnin ohjaajien palveluja.

Viime toukokuussa tehtyä valtuustoaloitetta toisen koulukuraattorin palkkaamisesta perusteltiin huolella lasten ja nuorten hyvinvoinnista, jossa nähtiin käänne aiempaa huonompaan suuntaan. Aloitteessa nostettiin esiin lisääntyneet lastensuojelukustannukset ja tarve toisen kuraattorin työpanokselle.

Valtuusto merkitsi vastauksen valtuustoaloitteeseen tiedoksi viime kokouksessaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?