Kiitokset harvennuksesta!

Harjua hiljalleen hiihdättelin, kahden puolen katsellen, Kangasalan keskustasta Kyötikkäläntien äärelle. Hyvin oli kuusia ja petäjiä vähennelty, taitaen harvenneltu. Tuntui siellä väljenneessä metsässä suksissa ikään kuin happikin nyt paremmin riittävän. Perästä muutaman vuosikymmenen saavat sieltä nykynuoret talon tekijöille jytytukkeja poimiskella.

Sopivasti oli oksia ynnä muita metsäroskia jätetty. Viidessä vuodessa siitä mustikat, puolukat hyvinkin virkistyvät. Laittakaapa kelpo metsurit vielä muutamat kymmenet koivun taimet aukkoihin kasvamaan ja metsäluontoa elävöittämään! Kesän kynnyksellä passaa monimuotoisuuden lisäämiseksi paikoitellen kamaraa kulotella. Saattaisin tulla talkoisiin.

Mikko Kiio

Työmaan vierestä Mäntyveräjästä

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?