Soukkion talvitapahtuma: Kymmenettä kertaa järjestetty talviulkoilupäivä kylpi auringon paisteessa

Sukulaiset ja kylän väki viettivät talvipäivää ladulla

Talvitapahtuman väki suuntasi aurinkoisille ja luistaville laduille.

Näky on varsin idyllinen, kun Holjan kumpuilevilla pelloilla ja metsänlaidoissa painelee hiihtäjiä ristiin rastiin. Hanget hohtavat auringon paisteessa ja suksi luistaa huippukuntoisilla laduilla.

– Tässä on ollut talvia, kun ladut ovat sulaneet melkein saman tien, kun ne on saanut hiihtokuntoon, Timo Soukkio sanoo.

Tänä talvena Holjan latumestari on ottanut vahingon takaisin. Kauan odotettua lunta saatiin tammikuulla, ja helmikuussa sää kirkastui ja pakastui niin, että hiihtokelit ovat olleet ihanteelliset. Soukkio on vetänyt talviseen maisemaan muutaman erilaisen lenkin, joita kyläläiset kiertävät ahkerasti.

– Ei autolla välttämättä tulisi lähdettyä lenkille, mutta se on eri asia, kun pääsee kotiovelta suksille, Soukkio sanoo.

Timo Soukkio vetää Holjan maisemiin ladut heti kun maahan saadaan riittävästi lunta. Lauantaina sukulaiset ja kylän väki sivakoivat nauttivat loisto-oloista kymmenettä kertaa järjestetyssä ulkoilmatapahtumassa.

Mies on hankkinut hiihtoharrastusta varten latuhöylän sekä armeijan vanhan, leveätelaisen moottorikelkan, jolla voi vetää ladut riittävän hitaalla vauhdilla.

Lauantaina Soukkion laduilla vietettiin kymmenettä kertaa talvista ulkoilupäivää, joka kokoaa sukulaiset ja kylän väen hiihtämään, laskemaan mäkeä, grillaamaan ja syömään yhdessä.

– Ensimmäinen tapahtuma oli vuonna 2006. Sen jälkeen on kuitenkin sattunut joitain niin kehnoja talvia, että pari kertaa on pitänyt jättää väliin.

85-vuotias Raija Heinänen hiihtää ahkerasti Kangasalan kotiladuilla.

Tämänkertaisen tapahtuman alla Soukkio veti yhdysladut myös Haltianselälle, joten riittää sivakoitavaa riitti kovempikuntoisellekin. Mies merkitsi reitit ladut olympialatuja paremmin, eikä suksivieraiden tarvinnut pelätä hiihtävänsä harhaan. Opasteiden lisäksi ladun varresta löytyivät ratamestarin ihanneajat kullekin lenkille.

Timo Soukkio kehuu hiihtoa erinomaiseksi liikuntamuodoksi: ladulla saa raitista ilmaa, hien pintaan ja kunnon kohoamaan. Ulkoilmatapahtumassa tästä nautittiin monen sukupolven voimin: nuorin osanottaja oli kolmen vanha, ja nestori lähestyy jo yhdeksänkympin rajapyykkiä.

Iäkkäin hiihtäjä oli 85-vuotias Raija Heinänen (o.s. Soukkio) Kangasalta.

– Meillä on Kangasalla paljon hyvin hoidettuja latuja, kiittelee suksensa pohjaan ekalenkin jälkeen lisäpitoa hakenut Heinänen.

Tällä kertaa mukaan saatiin myös kansainvälistä väriä, sillä mukana on turkkilais- ja italialaisvahvistuksia.

HEI, LÖYSIT KIINNOSTAVAA SISÄLTÖÄ!

Kirjaudu sisään tai luo tunnukset ilmaiseksi.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>