Kangasala peruuttaa Vatialan koulun kanssa

Purkua ja uudellenrakentamista odottavan Vatialan koulun suunnitelmien kanssa joudutaan ottamaan taka-askelia Kangasalla. Pirkanmaan maakuntamuseo valitti hallinto-oikeuteen koulun uudesta kaavasta, jonka valtuusto hyväksyi tammikuussa. Samalla katosivat edellytykset rakennusluvalle uuden koulun rakentamiseksi. Maakuntamuseo on valituksessaan vedonnut muun muassa asian käsittelyssä tapahtuneeseen menettelyvirheeseen. Kangasala ei ollut pyytänyt lausuntoa kaavasta maakuntamuseolta.

Kangasalla katsottiin, että valituskäsittelyä nopeammin kaava saadaan maaliin perumalla aiempi päätös ja lähtemällä uudelleen liikkeelle kaavan nähtäville asettamisesta. Koulun oppilaat on jo siirretty parakkeihin nykyisen koulun huonokuntoisuuden vuoksi.

Koulun uusimiseen liittyvät aiemmin saadut urakkatarjoukset ovat voimassa heinäkuun loppuun asti. Kangasalla uskotaan, että kaava voitaisiin saada uudelleen valtuustokäsittelyyn jo toukokuussa, eikä hankkeen valmistuminen näin ollen isommin mutkistuisi.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>