Pohjan koulu järjesti kyläkoulujen yhteisen talvitapahtuman

Aurinkoinen sää ja mainiot ladut kruunasivat kyläkoulujen yhteisen talvipäivän Pohjan koululla.

Pohjan koulu järjesti hiihtolomaa edeltävänä perjantaina talvitapahtuman, johon osallistui järjestäjäkoulun lisäksi Raikun, Vilpeilän ja Kautialan kyläkoulut Kangasalta. Osallistujia yhteensä oli yli 150. Pohjan koulu valmistautui isoon päivään tekemällä hiihtokylttejä ja puisia suksien telineitä.

Koulujen oppilaat jakaantuivat kolmeen eri ryhmään. Ryhmät olivat rauhallinen peltohiihto, kisamainen pururatahiihto ja kävelyretki kirjaston näyttelyyn. Kävelylle menivät ne oppilaat, joilla ei ollut suksia. Muut oppilaat saivat itse päättää, menivätkö kisaamaan pururadalle vai hiihtämään rennosti pellolle.

Hiihdon jälkeen salissa oli musiikkiesitys. Konsertti oli kansanmusiikin tyylistä. Soittimia oli djembe, kitara, viulu ja oboe. Djembeä soitti Kusti Vuorinen, kitaraa Ulle Sihvonen, viulua Teija Willman ja oboeta Tanja Vuorinen.

Yhteisessä lopetuksessa jaettiin mitalit eniten pururataa kiertäneille oppilaille ja laulettiin pari laulua.

Noora Koskinen ja Linnea Vähäsöyrinki

Pauliina Seppälä (vasemmalla) johti retkihiihtoryhmää.

Marko Järvenpää (vasemmalla) Raikun koulusta toimi kilpahiihdossa toimitsijana, Anssi Paavola Kautialasta käveli kulttuuriretkelle kirjastoon.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?