Altavastaaja yllättämässä: LP Kangasala kaatoi OrPo:n kahdesti ja on jo voiton päässä välieristä

Hurmoksellisesta maanantaista nöyränä keskiviikkoon

– Ei tässä vielä ole mitään voitettu, nöyrällä mielellä pitää lähteä eteenpäin, LP Kangasalan valmentaja Kai Stenius toppuuttelee.

Jo runkosarjan lopussa hyvään lentoon päässyt LP siirtyi ottelusarjassa OrPo:a vastaan 2–0-johtoon lentopallon Mestaruusliigan puolivälierissä. Kovaksi osoittautuneen, liki hurmoksellisen kangasalalaisjoukkueen 3–0 (25–21, 25–20, 25–19) -voittoa Oriveden ylpeydestä seurasi maanantai-iltana Pitkäjärvellä 640 katsojaa.

– Tämä oli hyvää lentopalloa, vaikka vastaanottoa voisikin parantaa ja omaan syöttöön saada vielä lisää kovuutta… Nyt ei kuitenkaan jääty lauantain tapaan odottelemaan, että voitammekohan pelin, LP:n Liisa Hurskainen arvioi pelin jälkeen.

Lauantaina Orivedellä kotijoukkue sai pelistä kiinni kahden erän jälkeen, mutta LP sai otteen uudelleen neljänteen erään. Avauskamppailu kääntyikin kangasalalaisille erin 1–3 (22–25, 21–25, 25–21, 20–25)

Maanantain ottelun jälkeen OrPo:n valmentaja Apostolos Oikonomou valitteli samaa kuin avauskohtaamisen tauottua. Puolustuksen jälkeisissä hyökkäyksissä OrPo ei yllä LP:n tasolle. Suurin yksittäinen syy siihen vaikuttaa olevan kanadalainen Danielle Brisebois, joka on vastustajan peittoyrityksistä huolimatta kahdessa pudotuspeliottelussa takonut vaikeistakin paikoista yhteensä yli 50 pistettä.

Danielle Brisebois on paha pideltävä.

Kun vaaratekijän muodostavat Briseboisin lisäksi Jessica Wagner ja myös Liisa Hurskainen sekä Annukka Paloniemi, on hyökkäyksessä riittänyt leveyttä. LP:n vastaanottokin on toiminut, ja maanantaina passari Mita Uiato kävi hyvin rullanneen pelinteon ohessa pelastamassa palloja peliin, iskemässä niitä vastustajan kenttään ja hakemassa isoja torjuntoja.

Lisäksi kapteeni Liisa Hurskainen arveli joukkueen tehneen nyt pelissä sen, mitä sovittiin.

– No enimmäkseen – olihan siinä välillä niin paljon tunnetta pelissä, ettei järki pysynyt mukana. Jatkossa meillä on teemana, että joka peliin pitää tulla jotain uutta, jotta pysymme skarppina – emmekä ala luulla, että tästä vain käveleskellään läpi, Kai Stenius korostaa.

Paikka välierissä vaatii kolme voittoa. Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat keskiviikkona Orivedellä. Runkosarjassa keskinäiset kohtaamiset vieneen mutta pudotuspeleissä vailla voittoa olevan OrPo:n luotsi Oikonomou tiivisti ennakkosuosikin tilanteen osuvasti.

– Jos emme kestä paineita, lähdemme tästä sarjasta kotiin. Jos puolestaan onnistumme siinä, saatamme saada vielä yhden mahdollisuuden.

Nöyryyttä ja uusiutumiskykyä vaatii LP:ltä Kai Stenius, joka elää peleissä tunteella mukana.

HEI, LÖYSIT KIINNOSTAVAA SISÄLTÖÄ!

Kirjaudu sisään tai luo tunnukset ilmaiseksi.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>