RaLu: Sunnuntaisesta EBT-ottelusta tarvittaisiin voitto

ToPo-tappio kiristi sarjatilannetta

Hanna Hirvonen heitti 16 pistettä, vaikka ToPo puolusti häntä kahden pelaajan voimin.

Puolipälkäneläisen RaLun tappioputki B-tyttöjen SM-sarjassa venyi jo kahdeksan ottelun mittaiseksi, kun ToPo oli kotisalissaan kymmenen pistettä vahvempi.

Isäntien tiivis paikkapuolustus tukki tien korille, ja pisteet olisi pitänyt heittää kauempaa. Sen paremmin Pälkäneen kuin Raholankaan pelaajat eivät kuitenkaan saaneet heittoa kohdalleen. RaLu pommitti ottelun aikana peräti 30 kertaa kolmen pisteen kaaren takaa, mutta ainoastaan Helmi Raivio osui kertaalleen.

– Kolmosista varmaan kaksikymmentä heitettiin ihan hyvistä paikoista. Mutta nyt ei heitto uponnut kenelläkään, valmentaja Tomi Ingman harmittelee.

Hyökkäyksen vaikeuksista kertovat myös lukemattomat harhasyötöt. RaLu-pelaajille kirjattiin ensimmäisen seitsemän minuutin aikana peräti yhdeksän pallonmenetystä. Normaalisti sellainen määrä kertyy ottelun aikana.

RaLun hyökkäysongelmista huolimatta helsinkiläiset eivät päässeet missään vaiheessa karkuun, sillä vieraiden puolustus toimi hyvin. Katastrofaalisen alun jälkeen pallo saatiin toisella jaksolla liikkeelle, ja tauolla RaLu johti kahdella pisteellä. Hyvistä asemista saatiin kiittää etenkin Hanna Hirvosta. Hirvonen upotti 16 pistettä, vaikka ToPo puolusti häntä kahden pelaajan voimin ja sääntöjen rajamailla.

Hirvosen vahvan levypallopelin ansiosta RaLu pääsi heittämään 15 kertaa vastustajaa enemmän. Myös ToPon kärkipelaajan 12 pisteeseen puolustaneen Roosa Taipaleen kantti piti tiukassa paikassa: hän teki kaikkensa kääntääkseen vaikean ottelun RaLun eduksi.

Erityisesti Hanna Hirvonen kärsi tuomarilinjasta: hän pääsi vapariviivalle vain kerran, vaikka parhaimmillaan häntä rikottiin kahden pelaajan voimin. Muutenkin alavireisen joukkueen pelihuumoria söi, kun seuraavissa tilanteissa pilli soi RaLu-pelaajille.

– Syksyn itseluottamuksella pelaava voittava joukkue olisi ilman muuta vienyt ottelun. Mutta kun heitto sujuu riittävän huonosti, niin sitä alkaa melkein pelätä, Ingman sanoo.

ToPo-tappio kiristi sarjatilannetta. SM-sarjan viisi kärkijoukkuetta porskuttavat omalla tasollaan, mutta ensi vuodelle SM-sarjapaikan tuovista sijoista 6–8 käydään kovaa kilpaa. Pussihukat, RaLu, ToPo jaEspoo Basket Team ovat kaikki tasapisteissä neljällä voitolla ja Turun Rientokin vaanii vain yhden voiton päässä niiden kintereillä.

RaLu tarvitsisi sunnuntaina pisteet Espoo Basket Teamilta, sillä kahdella viimeisellä kierroksella sarjapisteet ovat tiukemmassa, kun vastaan asettuu sarjaa tappiotta johtava HNMKY ja mitalitaistossa mukana oleva Helmi Basket.

RaLu toivoo, että Topo-pelistä pois ollut Emilia Ingman tervehtyisi EBT-otteluun. Myös pitkäaikaispotilas Ilona Lampinen on jo treenannut kevyesti joukkueen mukana.

– Ei mikään joukkue tahdo kestää sitä, että on kaksi avausviisikon pelaajaa sivussa, Ingman sanoo.

Roosa Taipale puolusti tiiviisti helsinkiläisten ykköspelaajaa ja jätti hänet 12 pisteeseen.

HEI, LÖYSIT KIINNOSTAVAA SISÄLTÖÄ!

Kirjaudu sisään tai luo tunnukset ilmaiseksi.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>