Kilpailu innostaa ideoimaan saunahattuja

Luopioisissa etsitään kilpailun avulla uuden ajan saunahattua. Perinteisesti saunapäähineet on valmistettu huovutetusta villasta, mutta kisahatussa voi käyttää myös muita materiaaleja ja menetelmiä.

Kaikille avoimeen kilpailuun voi osallistua kaikkialta maasta ja maailmasta niin monella saunahatulla kuin haluaa. Raati testaa kisapäähineet ja arvioi niiden käytettävyyttä saunassa, paljussa ja avannossa. Lisäksi kiinnitetään huomiota hatun toimivuuteen ja käyttömukavuuteen, käsityön laatuun, ulkonäköön ja materiaalivalintoihin.

Kilpailuun osallistuvat saunahatut toimitetaan huhtikuun puoliväliin mennessä Mikkolan Navetalle käsityökeskus Hilma & Olgaan (Keskitie 5, Luopioinen). Kilpailun kolme parasta palkitaan tuotepalkinnoilla Rajalansaaren savusaunalla 6.6.. Lisäksi hulvattomimmalle, kauneimmalle ja luovimmalle saunahatulle on luvassa yllätyspalkinto.

Kilpailuhatuista kootaan Mikkolan Navetalle näyttely heinäkuun ajaksi. Halutessaan hatut voi jättää myytäväksi Käsityökeskus Hilmaan & Olgaan.

Luopioisten saunakulttuuria pönkittävän saunahattukilpailun järjestää Tavastia Lakeland ry yhteistyössä Käsityökeskus Hilma & Olgan, Kukkian maa- ja kotitalousnaisten, Kukkian kädentaitajien ja Vohlisaaren viileiden kanssa. Lisätietoja saunahattukilpailusta voi kysellä Käsityökeskus Hilma & Olgasta nimerosta 040 769 4345 ja osoitteesta irmeli@wartisan.fi.

Saunahattukilpailussa arvioidaan muun muassa käytettävyyttä, toimivuutta, mukavuutta, kauneutta ja käsityön laatua. Perinteisesti saunahatut ovat olleet villasta huovutettuja, mutta ne voi tehdä myös muilla materiaaleilla ja menetelmillä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?