Suomen cup: Lauantaina kisataan Sappeen hyppyreillä

Tuomas Huuho voitti Laajavuoressa

Lauantaina Tuomas Huuho ja muut suksitaiturit kisaavat Sappeessa.

Pälkäneen Tuomas Huuho voitti Mercedes-Benz Freestyle Ski Tourin toisen osakilpailun sunnuntaina Jyväskylässä. 14-vuotias slopestyletaituri kirjasi alle 16-vuotiaiden rookie-sarjan parhaat pisteet kaikilla kolmella kisakierroksella. Voittopisteet syntyivät kolmannella laskulla.

Tammikuun lopussa Huuho epäonnistui cupin avauskilpailussa Rukalla ja jäi kymmenenneksi. Laajavuoren kisan voitto nosti hänet kokonaiskilpailun kärkikahinoihin. Kolmas osakilpailu käydään lauantaina Huuhon kotirinteissä Sappeessa. Kausi huipentuu huhtikuun alussa Rukan SM-kisaan.

Suksitaiturit mittelevät Sappeen Iso-Streetin hyppyreissä ja reileillä lauantaina 17.3. kello 10 alkaen. Aamupäivällä kisataan alle 13-vuotiaiden sarjassa. Tuomas Huuhon rookie-sarjan ja pro-sarjan harjoitukset alkavat kello 12.30, ja kisa on ohi kello 15:een mennessä.

Pienikokoinen Huuho oli viime vuonna Sappeessa vaikeuksissa, koska ei saanut tuulisessa ja nihkeässä kelissä hyppyreille tarpeeksi kovia vauhteja. Tulevaksi viikonlopuksi on luvassa luistavaa pakkaskeliä.

Näyttävää slopestyle-kisaa voi seurata maksutta rinteiden äärellä tai laskettelun lomassa. Tunnelmaa rinteeseen tuo musiikki ja lajin hienouksia avaava selostaja.

 

Mercedes-Benz Freestyle Ski Tour, Laajavuori 11.3.

Rookie (alle 16-v) slopestyle 1) Tuomas Huuho 92, 2) Kristian Gröhn 87, 3) Alec Pekkola 85,7, 4) Vertti Pöytäkivi 83, 5) Konsta Tanner 75, 6) Antti Tanner 72,7, 7) Otto Riekkinen 71,2, 8) Luukas Kärsämä 63,5.

 

Tuomas Huuho voitti Suomen cupin toisen osakilpailun Jyväskylässä. Lauantaina on vuorossa

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?