”Mummomessut” olivat vakuuttava voimannäyte

Ikääntyvien terveys- ja hyvinvointimessut jakoivat tietoa ikääntymisestä, paikallisten yrittäjien palveluista ja yhdistysten toiminnasta.

Pälkäneellä ei tarvitse ikääntyä yksikseen, eikä ikäihmistä jätetä pulaan. Tämä tuli selväksi, kun ikäihmisille suunnattu terveys- ja hyvinvointitarjonta koottiin lauantaina saman katon alle.

Nuijantalo täyttyi monipuolisista näytteilleasettajista ja aktiivisista näyttelyvieraista. Eläkeläiset tapasivat toisiaan sekä yritysten ja yhdistysten väkeä. Myös ikääntyvien vanhempiensa voinnista huolta kantavat omaiset kiertelivät tutustumassa tarjontaan.

 

Nuijallinen näytteilleasettajia

Hieroja Heljä Myllyniemi ja muut hyvinvointipalvelut esittäytyivät Nuijalla lauantaina.

Ensimmäistä kertaa järjestetyt ikääntyvien terveys- ja hyvinvointimessut olivat melkoinen voimannäyte Pälkäneen palvelutarjonnasta, sillä näytteilleasettajia löytyi helposti Nuijan talollinen.

– Ja tulijoita olisi ollut enemmänkin, mutta saliin ei sopinut enempää, sanoo tapahtuman järjestelyistä vastannut Maria Aho.

Palautteen perusteella sekä messuvieraat että näytteilleasettajat olivat tyytyväisiä päivän antiin. Hyvinvointipalveluita tuottavat yrittäjät saivat uusia asiakkaita ja kansalaisopisto kurssitoiveita.

Liikkeellelähdön kynnystä markkinameiningin tuntua madalsi se, että tilaisuus oli kaikille maksuton.

Ikääntyvien terveys- ja hyvinvointimessujen lomassa kuultiin tietoiskuja. Keskussairaalan sote-lausuntoa valmistelemassa ollut Rainer Zeitlin kertoi messuvieraille jättiuudistuksesta, jossa valinnanvapaus on hänen mielestään saanut kohtuuttoman suuren huomion.

– Ei tarvinnut lähteä etsimään ja ostamaan palveluita, vaan tapaamaan samanikäisiä ja -henkisiä tuttuja, Aho kuvaa hyväntuulista ja energistä messupäivää.

Messujen ohessa lavalla järjestettiin tietoiskuja. Tiina Knuutinen esitteli ikäpistettä ja kunta ikäihmisten toimintaa. Sairaanhoitopiirin sote-lausuntoa valmistelemassa ollut Rainer Zeitlin kertoi messuvieraille jättiuudistuksesta.

Keskiviikkona Nuijalla pidetään nuoremman väen messut. Kello 15–17 järjestettävillä rekrymessuilla yritykset ja kunta esittelevät työmahdollisuuksiaan hakijoille. Kello 17 alkaen kuullaan kevytyrittäjyydestä.

Ikääntyvien terveys- ja hyvinvointimessut jakoivat tietoa ikääntymisestä, paikallisten yrittäjien palveluista ja yhdistysten toiminnasta.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.