Irmelinpäivä: Luvassa kirpputoripöytiä, pääsiäisherkkuja, kakkua ja yhdessäoloa

Varsinkin Irmelien kannattaa suunnata pääsiäislauantaina Navetalle

Irmeleitä, onhan heitä! Vasemmalta oikealle Irmeli Lahtua-Oesch, Irmeli Valkama ja Helka Irmeli Kortteenpohja. Tuolissa istuu Irmeli Lamberg.

Erityisesti Irmelien kannattaa suunnata pääsiäislauantaina Mikkolan Navetalle Irmelinpäivän tapahtumaan.

– Kahvi- ja mehutarjoilun lupaamme kaikille. Nimipäivien kunniaksi kaikki Irmelit, on Irmeli sitten ensimmäinen, toinen tai kolmas nimi, saavat ilmaiset kakkukahvit. Muilta kävijöiltä kakusta veloitetaan pieni korvaus, käsityöyrittäjä Irmeli Valkama Hilmasta & Olgasta sanoo.

Ajatus Irmelinpäivästä alkoi itää, kun Hilmassa ja Olgassa havahduttiin siihen, että Irmeleitä onkin Luopioisissa aika monta.

– Eräänkin kerran Simolan Suvi kysyi ”Ottaako Irmeli lisää kahvia?” ja sai vastaukseksi neljän naisen suusta että ”ei kiitti”. Keksimme, että tässä olisi yksi aihe tapahtumapäivälle, vielä kun päivä tänä vuonna osui sopivasti pääsiäislauantaille, Valkama kertaa tapahtuman taustoja.

Kello 10–14 Hilmassa & Olgassa on luvassa lankatarjouksia, ja luentosalin puolelta löytyy toripöytiä, joista löytyy kaikenlaista ostettavaa kirpputoritavarasta leivonnaisiin. Ilmaisia pöytäpaikkoja voi kysellä Irmeli Valkamalta tai Hilmasta & Olgasta etukäteen. Lapsille on luvassa munanpiilotusta sekä ongintaa. Maatalousnaiset huolehtivat tapahtuman tarjoiluista: kahvin kyytipojaksi voi ostaa voileipäkakkua tai täytekakkua.

Tapahtuman tarkoituksena on herätellä henkiin vanhan ajan kyläyhteisötunnelmaa nimipäivän merkeissä.

– Elämässä on aina syytä juhlaan. Yhdessä tekeminen lähentää ihmisiä ja tiivistää kyläyhteisöä. Vastaavia tapahtumia ei koskaan ole liikaa, Valkama miettii.

Etunimitilasto, Irmeli:

1900-19 21
1920-39 2268
1940-59 20 681
1960-79 8707
1980-99 1610
2000-09 260
2010-18 191

Etunimien lukumäärissä ovat mukana kaikki Väestötietojärjestelmään tallennetut voimassaolevat etunimet sekä kuolleiden henkilöiden osalta kuolinhetkellä voimassa olleet nimet. Tilastoissa ovat mukana ensimmäisten etunimien lisäksi muut annetut etunimet. Lähde: Väestörekisterikeskus.

 

 

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?