Sulka hattuun

Kun toinen tuulilasinpyyhin – siis se sulkaosa – irtoaa autosta juuri ennen ajoon lähtöä, ei auta panikoitua. Ei varsinkaan talven kireimpien pakkasten aikana. Ei sitä pelkääjän paikan puoleista pyyhintä kovin paljon edes tarvitse. Pari väsynyttä takaisin kiinnittämisyritystä osoittaa, ettei homma ole ihan helppo. Mies toki osaa sen, mutta kuin kohtalon ivasta irti lähtenyt pyyhin hajoaa mieheni yrittäessä kiinnittää sitä takaisin paikalleen.

Kun vielä työkaveri vinkkaa, että tuulilasinpyyhkimen metallisen osan voi nostaa irti tuulilasista, jolloin toista, toimivaa pyyhintä voi käyttää ilman pelkoa tuulilasin naarmuuntumisesta, ei uudelle pyyhinsulalle tunnu olevan akuuttia tarvetta. Kyllä sitä näinkin ajelee. Kunnes eräänä maaliskuisena aamuna pyryttää lunta niin paljon, että on pakko kurvata lähihuoltamolle.

– Tarvitsisin uudet tuulilasinpyyhkimet.

– Kuinka pitkät?

– Ei mitään tietoa, pitää mitata. Onko sulla mittaa?

– Toki, tässä ole hyvä.

– Nyt selvisi. 60-senttiset.

– Kumman puolen pyyhkimen mittasit? Repsikan puoleinen pyyhin on nimittäin lyhyempi.

– Ahaa. No kuljettajan puoleisen mittasin. Repsikan puoleista ei enää ole.

– Katsotaanpa täältä kirjasta. Mikä auto ja mitä vuosimallia?

– Toyota ja vuosimallia en muista. (Poskille nousee lievä puna. Kuinka voi olla mahdollista, ettei sitä muista edes autonsa vuosimallia?).

– Öö, no tuota. Katsotaan, olisivatko 60- ja 40-senttiset tuulilasinpyyhkimet hyvät.

Myyjä säntää pihalle erikseen pyytämättä ja asentaa uudet tuulilasinpyyhkimet autoon. Ehkä käymämme keskustelu antoi tällaiseen lisäpalveluun ihan aiheellista lisäpontta. Kahden kuukauden jahkailun jälkeen homma on ohi kahdessa minuutissa. Kannattiko odottaa, ehtii käydä mielessä autoon takaisin astellessa.

Huoltamon pihasta lähtiessä tuulilasinpyyhkimet toimivat kuin unelma. Aika hienoa. Nykäisen pyyhkimet toimimaan toisenkin kerran. Ja vielä kolmannenkin, ihan vain siitä ilosta että sen taas voi tehdä. Mahtavaa, että löytyy vielä paikkoja, joissa ammattilaisen pokka pitää minunkin kaltaiseni asiakkaan kanssa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?