Ammattioppilaitos harjakorkeuteen

Pikkolaan rakennettava Tampereen seudun ammattiopiston eli Tredun uusi koulutuskeskus on noussut jo harjakorkeuteensa. Työmaalla vietetään tällä viikolla harjannostajaisia; Roine-nimen saaneen uudisrakennuksen peruskivi muurattiin viime kesäkuussa.

Kaikkiaan alueen tulevaksi opiskelijamääräksi on arvioitu noin 1700, josta noin kolmasosa on ammattiopiston opiskelijoita. Suunnitteilla olevia opintolinjoja Kangasalan uudiskohteeseen ovat matkailu- ja ravitsemisala, elintarvikeala, sosiaali- ja terveysala, sähkö- ja automaatioala, tieto- ja tietoliikenneala, talotekniikka, rakennusala, kiinteistöpalvelut, turvallisuusala ja valmentava koulutus.

Lisäksi Kangasalan kaupunki on siirtämässä uuteen toimipisteeseen myös erityisesti nuorille suunnattavia työllisyydenhoidon palveluja. Tavoitteena on luoda vahva verkosto oppilaitosten ja alueen yritysten välille.

Tredun tilojen suunnittelussa on haettu mahdollisuuksia joustavaan muunteluun ja laajentamiseen. Pohjakerroksen sisääntulojen puolelle sijoittuvat opetusravintola ja opiskelijaravintola sekä näiden keittiötilat.

Sijainniltaan keskeisen toimipisteen käyttöastetta on mahdollista nostaa myös lisäämällä aikuiskoulutusta, ja tiloja voidaan ottaa käyttöön myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Lämmintä kerrosalaa uudisrakennuksessa on vajaa 7300 neliömetriä.

Noin 15 miljoonan investointi sijoittuu Kangasalan lukion ja Pikkolan yläkoulun läheisyyteen Lahdentien ja Finnentien väliin. Tredun rakentamiskustannusta kompensoidaan nykyisen Sahalahdentien kiinteistön myynnillä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?