Jerry lahjoitti hiuksensa hyväntekeväisyyteen

Pälkäneläinen Jerry Joensuu, 9, teki ennen pääsiäistä päätöksen: hän lahjoittaisi hiuksiaan englantilaiselle Little Princess Trust -järjestölle. Järjestö teettää hiuslahjoituksista aitoperuukkeja hiuksensa menettäneille lapsille. Hiustenlähdön taustalla ovat usein syöpähoidot.

– Parturissa käyminen oli tosi jännittävää, Jerry tuumaa.

Ajatuksen hiusten lahjoittamisesta Jerry sai jo viime syksynä, kun perheessä seurattiin Facebookin kautta Tukkaoperaatio-nimistä, vastaavanlaista kampanjaa.

Hiustenleikkuu hoidettiin Pälkäneen Takojantiellä sijaitsevassa Parturi-Kampaamo Aurorassa. Jerry sai käynnin jälkeen mukaansa poisleikatuista hiuksista palmikoidut letit.

– Yhdellä letillä oli pituutta melkein 40 senttimetriä. Hiuksia olikin kyllä kasvatettu pitkään ja hartaasti, Jerryn äiti Emilia Lehto kertoo.

Jotkut parturi-kampaamot lähettävät hiuksia eteenpäin – etenkin kampanjoiden aikaan – myös suoraan kampaamosta, mutta Emilia Lehdolla ei ollut tällaista parturia tiedossa Pälkäneeltä. Lähiaikoina Jerry siis postittaa omatoimisesti hiuksensa Little Princess Trust -järjestölle. Järjestö varmistaa, että hiukset käytetään kokonaisuudessaan aitohiusperuukkien valmistamiseen, ja että ne päätyvät varmasti oikealle taholle.

Peruukkeja valmistetaan sekä tytöille että pojille. Aitohiusperuukit ovat lapsille paras vaihtoehto, sillä ne kestävät käyttöä huomattavasti paremmin kuin kuituhiusmateriaalista tehdyt peruukit.

– Jos pitkiä hiuksia tulee joskus ikävä, on kiva tietää, että hiukset menivät hyvään tarkoitukseen, Jerry sanoo.

Uusi kampaus, uusi väri

Jerry on totutellut uuteen ”kesätukkaansa” nyt parin viikon ajan. Sählyä ja jääkiekkoa harrastava poika viihtyy hyvin myös lyhyemmissä hiuksissaan. Kotona uutta hiustyyliä tuunattiin vielä pinkillä värillä.

– Kyseessä on suoraväri, joka on hellävaraisempi ja turvallisempi kuin hapatevärit. Myös värisävyn laittaminen oli Jerryn oma idea, ja poika on tykännyt väristä tosi paljon, Emilia-äiti kertoo.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.