Lukutaidon ja puuaapisen juhlavuosi

Pälkäne otti tavoitteeksi juhlistaa viimevuotista Suomi 100 -juhlavuotta sadalla tapahtumalla. Järjestöt ja kylät pistivät paremmaksi, ja lopulta juhlavuoteen mahtui puolitoistakertainen määrä tapahtumia.

Järjestöille on tarjolla ainutlaatuinen näyteikkuna ensi syksyksi, kun uuden Kostia-areenan valmistumista juhlistetaan syyskuun puolivälissä Vapaalla Pälkäneellä -messuilla. Myös vuoteen 2019 liittyy erityisteema, sillä Pälkäne viettää Medelplanin puuaapisen 300-vuotisjuhlavuotta, johon järjestöt voivat tuoda oman panoksensa.

Medelplanin puuaapisen syntyaikoina Pälkäne erottui lukutaidollaan. Pitäjän asukkaista jopa 70 prosenttia osasi lukea. Se oli 1700-luvulla poikkeuksellista.

Lukutaitoa halutaan tuoda monipuolisesti esiin puuaapisen juhlavuonna. Se voi tarkoittaa muutakin kuin perinteistä lukutaitoa – esimerkiksi valeuutisten aikana tarvittavaa medialukutaitoa.

– Tai osaammeko lukea metsää tai toisia kulttuureita, kulttuurisuunnittelija Marketta Vaismaa kysyy.

Yhdistykset voivat ilmoittaa lukutaidon juhlavuoteen liittyvistä tapahtumaideoista Marketta Vaismaalle numeroon 040 0931 005 ja osoitteeseen marketta.vaismaa@palkane.fi. Myös 90-vuotisjuhlavuotta ensi vuonna viettävä Sydän-Hämeen Lehti on mukana lukutaidon ja puuaapisen juhlavuoden tapahtumissa.

Kostian kahlaajien Hanna Helmikkala esittäytyi muille aktiiveille Nuijan viimeviikkoisessa järjestötapaamisessa.

HEI, LÖYSIT KIINNOSTAVAA SISÄLTÖÄ!

Kirjaudu sisään tai luo tunnukset ilmaiseksi.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>