Miksi aktiivimallin leikkuri viuhuu Kangasalla?

Tilastokeskuksen ja Kelan tietojen mukaan Kangasalla 358 työtöntä ei ole täyttänyt vuoden alusta voimaan astunutta aktiivisuusvelvoitetta. Kaupungin vasemmistovaltuutettujen mukaan määrä on yli 51 prosenttia peruspäivärahaa tai työmarkkinatukea saavista työttömistä – ja poikkeuksellisen suuri muihin samankokoisiin kuntiin verrattuna.

Vasemmistoliiton edustajien jättämässä valtuustoaloitteessa toivotaankin Kangasalla selvitettävän, miksi niin moni ei ole pystynyt täyttämään aktiivisuusehtoa. Samalla voitaisiin kartoittaa, onko kangasalalaistyöttömien työllistymismahdollisuuksia kohentaa niin, etteivät he joutuisi työttömyysturvaleikkurin piiriin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?