Kaava tekee Etusaaren matkailukäytön mahdolliseksi

Luikalan edustalla sijaitsevan Etusaaren keskiosaan saa rakentaa kuusi uutta mökkiä. Niistä viisi tulee nykyisten vuokramökkien paikalle. 1970-luvulla rakennetut lautamökit eivät vastaa varustetasoltaan nykyvaatimuksia.

Pälkäneveden Etusaari on 39 hehtaarin kokoinen. Kaavoitettu alue käsittää 17 hehtaaria saaren keskiosissa. Saari sijaitsee 150 metrin päässä Luikalasta.

Kaava mahdollistaa Etusaaren matkailukäytön kehittämisen. Maanomistaja suunnittelee sinne uudenlaista maatilamatkailua, joka perustuu muun muassa hyvinvointi- ja sosiaalipalvelujen tarpeisiin.

Kaavoitetut kuusi tonttia ovat kooltaan 3000–4600 neliötä, ja niissä on rantaviivaa 52–113 metriä. Viidelle mökkitontille saa rakentaa yhteensä 170 neliömetriä. Mökit tulevat vähintään 25 metrin päähän rannasta ja rantasauna ainakin 10 metrin päähän.

Luikalan puoleiselle rannalle tulee matkailua palveleva rakennuspaikka, johon voi sijoittaa tiloja esimerkiksi koulutusta, huoltoa ja majoitusta varten. Tontille voi tehdä esimerkiksi 200-neliöisen päärakennuksen, jossa on kokoontumis- ja ruokailutilaa sekä viisi makuuhuonetta.

Pälkäneen kunnanvaltuusto hyväksyi Etusaaren ranta-asemakaavan maanantaina. Kaavasta jätettiin valmisteluaikana runsaasti mielipiteitä, joissa kannettiin huolta muun muassa venepaikoista.

Etusaareen tulee viisi mökkitonttia ja matkailua palvelevan rakennuksen tontti.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.