Yhtä festaria koko viikko

Junior Big Bandin saksofoneja.

Kangasala-talon festivaalikevät alkaa PMO-festarilla ensi viikolla, kun Pirkanmaan musiikkiopisto esittäytyy viidessä erilaisessa mukaansatempaavassa konsertissa Kangasala-talossa.  Festariviikko alkaa maanantaina 16.4. Unelmat ja muistot -konsertilla, jossa Sinfoniajouset ja kanteleyhtye Trio Sonorous esittävät At the Watergate -festivaalin ohjelmistoaan. Kolmen nuoren naisen kanteleyhtye esittää muun muassa Cats-musikaalista tuttuja säveliä ja kotimaista poppia. Yhtyettä ohjaa musiikkiopiston kanteleensoiton opettaja Noora Laiho. Tiina Kaukisen johtama Sinfoniajouset esittää Sibeliuksen, von Weberin, Murron ja Turinan sävellyksiä. Sinfoniajousten soittajat ovat Pirkanmaan musiikkiopiston edistyneimpiä jousisoittajia.

Tiistain 17.4. konsertissa Matkalla Hollantiin ovat Pirkanmaan Puhaltajat ja Nuorisokuoro Sympaatti. Pirkanmaan Puhaltajat koostuu Pirkanmaan musiikkiopiston nykyisistä ja entisistä oppilaista, ja siinä on yhteensä 55 soittajaa. Kuluvalla kaudella orkesteria johtavat musiikkiopiston rehtori Jouni Auramo ja huilunsoiton opettaja Päivi Pöyhönen.  Nuorisokuoro Sympaatti koostuu 30 iältään 13−20-vuotiaasta laulajasta. Kuoronjohtajana toimii musiikinopettaja Emmi Kleemola.

Pirkanmaan musiikkiopiston ja Valkeakosken musiikkiopistojen yhteisen Barokimpi barokkomppi -hankkeen suurin projekti huipentuu Les Nations – musiikkimatkalla muilla mailla -konserttiin keskiviikkona 18.4. Konsertin johtaa barokkiviulisti Aira Maria Lehtipuu. Näppäripedagogiikasta omaksuttuun tyyliin keskiviikon konsertissa lavalla nähdään koko musiikin tekemisen taipale muutaman vuoden soittaneista oppilaista ammattilaisiin. Mukana ovat Minijouset ja Juniorijouset Tampereelta, Alberone Kangasalta sekä Valkeakosken salonkijouset, Akaan Tähtijouset, Valkeakosken Musiikkituntilaiset, Valkeakoski-opiston balettikoulun tanssijoita, Pirkanmaan musiikkiopiston laulajia ja soittajia sekä opettajia. Lavalle nousee yhteensä vajaan sadan hengen esiintyjäjoukko.

Pirkanmaan musiikkiopiston rytmimusiikkilinja pääsee vauhtiin torstaina 19.4. hilpeän svengaavassa Just Swing It -illassa. Junior Big Bandin ja PMO Big Bandin soittoa tähdittävät useat laulusolistit. Claude Debussy – valon ja värien leikkiä -konsertti päättää festariviikon perjantaina 20.4. Pirkanmaan musiikkiopiston piano-oppilaat esittävät kattauksen tämän ranskalaisen impressionismin mestarin pianomusiikkia. Lisäväriä tuovat myös huilu, kantele ja laulu.

Kaikki konsertit alkavat kello 18.30. PMO-festarin järjestävät Kangasala-talo ja Pirkanmaan musiikkiopisto.

 

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?