Kangasalan lukiolla vahva imu päällä

Kangasalan lukio oli kiinnostavuudeltaan Tampereen seudun kärkiluokkaa kevään yhteishaussa, käytettiin mittareina sitten yleislukioita tai erikoislinjojen lukioita. Kangasalan lukion 105:ttä aloituspaikkaa haki ensimmäisenä hakutoiveenaan 131 hakijaa. Toisella hakusijalla Kangasalan lukio oli lisäksi noin 70 hakijalla. Lisäksi koulun musiikkilinjan 20 paikalle pyrki se kärkitoiveenaan 25 hakijaa.

Lukion opinto-ohjaaja Ismo Tahvanainen näkee kiinnostuksen taustalla monia tekijöitä.

– Meillä on hyvä maine, rento ilmapiiri, moderni opetus ja tilat, hyvät tulokset valtakunnallisissa ylioppilaskokeissa, onnistunut markkinointi sekä laaja tarjonta kielissä, liikunnassa, taideaineissa ja kansainvälisyysohjelmassa, hän listaa.

Tahvanainen uskoo, että sisään pääsyyn vaaditaan tänä vuonna varsin kova päättötodistuksen arvosanojen keskiarvo – kenties noin 7,7. Yleensä Kangasalan lukion oven on saanut auki noin 7,5:n yleiskeskiarvolla.

Pälkäneen lukion rehtorin Jan Salmen mukaan tilanteen näkee kunnolla vasta myöhemmässä vaiheessa.

– Omista yseistä tulee lukioomme ihan mukavasti opiskelijoita, hän toteaa.

Tieto lukioihin ja ylipäätään toisen asteen koulutukseen pääsystä varmistuu alkukesästä.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?