Ideakilpailu: Arkkitehtiopiskelijat tutustuivat Aitoon koulutuskeskuksen tiloihin

”Kaunis alue ja hienot puitteet”

Hallituksen jäsen Katri Kantonen (vasemmalla) ja opintoavustaja Martta Lehtojoki kierrättivät TTY:llä opiskelevia Nella Rajalaa ja Minttu Aaltosta Aitoon koulutuskeskuksen alueella perjantaina.

Aitoon koulutuskeskuksen luokkatiloissa ja piha-alueilla kävi perjantaina kova kuhina, kun kymmenkunta Tampereen teknillisen yliopiston arkkitehtiopiskelijaa tutustui alueeseen. Opiskelijat kiersivät oppilaitosta pienissä ryhmissä, joita vetivät koulutuskeskuksen oma henkilökunta ja opiskelijat. Kierroksen aikana tutustuttiin niin asuntoloihin, opiskelijoiden vapaa-ajan tiloihin, lukuisiin opetustiloihin kuin päärakennukseenkin.

– Saimme tosi hyvän fyysisen kokonaiskuvan alueesta. Todella kaunis paikka ja hienot puitteet, TTY:n toisen vuoden opiskelija Minttu Aaltonen summasi kierroksen antia.

Aaltonen on yksi opiskelijoista, joka osallistuu kevään aikana käynnissä olevaan ideakisaan, jossa ideoidaan Aitoon koulutuskeskukselle uusia ja esteettömiä 400 neliömetrin suuruisia majoitustiloja, ulkotoimintoja ja laituria. Aaltonen tekee työtä yhdessä opiskelijakaverinsa Nella Rajalan kanssa.

– Meillä on jo joitain ajatuksia tulevista suunnitelmista, mutta emme luonnollisestikaan paljasta niitä kilpailun tässä vaiheessa, Rajala mainitsi.

Aaltonen ja Rajala innostuivat kilpailusta lähes välittömästi siitä kuultuaan. Käytännön työ oikeassa ympäristössä oikeille asiakkaille tuntui heti mielenkiintoiselta. Tehtävä tarjoaa myös sopivasti haastetta.

Suunnitelmien tarkistus. Minttu Aaltonen ja Nella Rajala tarkastavat suunnitelmiaan

Opiskelijat pääsivät tutustumaan perinpohjaisesti Aitoon koulutuskeskuksen tiloihin. Kuvassa Katri Kantonen (vasemmalla) ja Martta Lehtojoki (oikealla) esittelevät opiskelijoiden vapaa-ajan tiloja Minttu Aaltoselle ja Nella Rajalalle.

– Uuden majoitusrakennuksen sijoittaminen tontille tulee olemaan pieni haaste, sillä siellä on jo ennestään paljon rakennuksia. Mutta eiköhän se kuitenkin jonnekin päin tonttia hyvin sujahda, Rajala ja Aaltonen tuumaavat yhdessä.

Uuden asuntolarakennuksen lisäksi arkkitehtiopiskelijat pääsevät ideoimaan tontille liikuntaesteisille sopivaa liikuntapaikkaa ja luontoaluetta. Luontoalueelle voitaisiin sijoittaa kesäajaksi esimerkiksi kanoja ja lampaita. Kilpailuun kuuluu myös liikenne- ja pysäköintipaikkojen uudelleensuunnittelu sekä laiturirakennelman suunnittelu Pälkäneveden rannalle.

Rahapalkinto antaa lisäpontta

Opiskelijaideakilpailun tavoitteena on luoda monipuolinen ja toimiva oppimisympäristökokonaisuus koulutuskeskuksen tontille. Aikaa suunnitelmien tekemiseen on toukokuun loppuun asti, ja kilpailun tuomaristo antaa omat ratkaisunsa kesäkuussa. Kilpailun palkintona on yhteensä 3800 euroa, joka jaetaan ensimmäisen, toisen ja kolmannen sijan sekä kahden lunastettavan työn kesken.

Tuomaristo koostuu TTY:n professoreista ja opettajista sekä Aitoon Emäntäkoulu Oy:n hallituksen jäsenistä ja Aitoon koulutuskeskuksen edustajasta. Kilpailuehdotuksia esitellään Aitoon koulutuskeskuksessa ensi syksynä.

Voittajaehdotusta ja muita kilpailutöitä on tarkoitus hyödyntää lisärakennuksen ja laiturin toteutuksen jatkosuunnittelussa ja päätöksenteossa.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.