Videopalkinto: Tubettaja Herba eli Juuso Karikuusi saatiin vieraaksi koulun oman menestyneen videon myötä

”Herban maailma” avautui Suoraman koulussa

24-vuotiaan Juuso Karikuusen tekemisiä seuraa säännöllisesti 260 000 ihmistä. Herbalisti-nimellä YouTube-videopalvelussa toimiva Karikuusi esiintyi huomattavasti pienemmälle väkijoukolle viime viikolla, kun suosittu tubettaja vieraili Suoraman koululla. Toki yleisöä riitti Kangasalan suurimmalla alakoululla useiden satojen silmäparien verran, kun opettajatkin hakivat tuntumaa tubettamiseen.

Kymmenen vuotta videoita tehnyt ja julkaissut Herbalisti on yksi Suomen seuratuimpia YouTube-videoiden tekijöitä. Suoraman koulussa hän kertoili oppilaille ohjeita onnistuneeseen videokuvaamiseen, vastaili oppilaiden kysymyksiin – ja poseerasi lukuisissa yhteiskuvissa kirjoitettuaan sitä ennen nimikirjoituksia käden jomotukseen asti.

”Herbailua”-nimisellä kanavalla videoitaan julkaisevan tubettajan vierailu oli perua koulun aiemmin tekemästä videosta, joka palkittiin kahteenkin otteeseen. Palkintorahat luvattiin antaa oppilaskunnan hyödynnettäväksi ”johonkin hauskaan”, jonka oppilaskunta sai itse määritellä.

Yhteiskuva jäi ottamatta, koska puhelin ei ollut matkassa, mutta tubettaja Herbalistin tapaamisen Leo Försti muistaa kyllä muutenkin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?