Kevät toi maalarikurssin

Luontokartoittaja Laura Uimosen kurssilla ideoita vesivärimaalaukseen poimitaan lähiympäristöstä. Kolmen kerran kurssi alkaa Kimmo Pyykkö -taidemuseossa torstaina 26.4.

Kurssin tapaamiset alkavat kävelyretkillä Ukkijärvelle, kirkkomaalle sekä kotiseutumuseolle. Tuttua ympäristöä ja paikkoja katsotaan uusin silmin. Kävelyretken aikana luonnostellaan, jonka jälkeen maalataan vesiväreillä taidemuseossa. Maalauksen voi tehdä myös omasta valokuvasta.

Kurssilla opitaan vesivärimaalauksen perusasioita, kuten värien sekoittamista, sekä maalaustekniikkaa. Aiempaa osaamista ei tarvita, mutta konkaritkin viihtyvät kurssilla.

Kevään kurssi on toivottua jatkoa viime syksynä pidetylle akvarellikurssille.

Laura Uimonen on taustaltaan arkkitehti ja ympäristötaiteilija. Hän on myös luontokartoittaja, joka tekee selvityksiä ja kerää luontotietoa luonnonsuojelua ja kaavoitusta varten.

– Luontokartoittaja havainnoi ympäristön kasveja, eläimistöä sekä muita lajeja, muun muassa sieniä, sammalia, jäkäliä sekä niiden muodostamia arvokkaita luontotyyppejä, Uimonen kertoo työstään.

– Omassa työssäni käytän, ja esimerkiksi luontokartoituksen opinnoissa käytin, piirtämistä. Tunnistaminen perustuu usein merkkeihin, joihin pääsee syventymään hyvin piirtämällä. Myös värit ovat tuntomerkkejä, niitä voi tutkia maalaten, hän jatkaa.

Kurssi järjestetään yhteistyössä Valkeakoski-opiston kanssa. Kurssi kokoontuu torstaisin 26.4., 3.5. ja 24.5. kello 17–19.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?