Kaukkalan ympäri kahdeksannen kerran

Sydän-Hämeen kevätklassikko, Kaukkalan ympärijuoksu, järjestetään tulevana sunnuntaina jo kahdeksatta kertaa.

Perinteiseksi Sydän-Hämeen kevään juoksukauden avaukseksi muodostunut viiden kilometrin kirmaisu tunnetaan leppoisasta meiningistään, vaihtelevista ja hyväkuntoisista sorateistään sekä kauniista maastoistaan. Oman lisänsä maineeseen tuo myös Kaukkalan laavu, Peräkaupin Pesä, joka toimii juoksun tukikohtana.

– Yllättävän hyvässä ja kuivassa kunnossa tiet tänäkin vuonna ovat myöhäisestä keväästä huolimatta, kisaa yhdessä Anssi Kukkosen kanssa järjestävä Kaukkalan kiritykki Aki Niemi kertoo.

– ”Tosin Peräkaupin Pesän parkkipaikkana toimiva laani on sen verran märkä, ettei sinne taida olla asiaa. Perinteisesti parkkitilaa on kuitenkin löytynyt teiden varsilta riittävästi.

Viime vuonna sankassa lumisateessa juostun kisan ykköseksi tuli tamperelainen Janne Niemi ajallaan 16:48. Sydämentykytyksiä järjestäjille puolestaan aiheutti toisena maaliin tullut, kisan jälkeen mystisesti kadonnut Juha Nyyssönen. Hänen autonsa ja juoksuvarusteensa olivat tapahtuma-alueella, mutta miestä itseään ei näkynyt missään. Parin tunnin etsintöjen jälkeen mies lönkötteli maalialueelle, jolloin selvisi, että hän oli lähtenyt tapahtuman jälkeen verryttelylenkille, joka venyi oudoissa maastoissa lopulta lähes parinkymmenen kilometrin mittaiseksi. Onneksi maisemat olivat olleet ”ihan mukavat”.

Kaukkalan ympärijuoksu su 29.4. klo 13

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?