Ei kunta vaan talkoot ja kyläyhdistys

Kiitokset viime viikon Sydän-Hämeen Lehdessä olleesta mainiosta jutusta sählyporukasta, joka jokaikinen maanantai kokoontuu Sappeen urheilukentällä. Juttu välitti hienosti pelailun tunnelmat, (joita kentän viereisen koulun yläkerran asukkaana kuuloetäisyydellä seurailen). Jutussa muistettiin myös kuulumisten vaihto, jota urheilukentän reunalla harrastetaan sekä ennen että jälkeen pelien. Oiva paikka kylässä, jossa ei ole kauppaa eikä postia.

Juttu innosti peli-iän ohittanutta Sappeen ”nuorisoa” muistelemaan, milloin pelailu oikeasti alkoi. Siihen päädyttiin, että ensimmäiset pelit pelattiin jo 1970-luvulla ”Lattusen kerhona”, kun liikuntasihteeri Pekka Lattunen kiersi pitkin pitäjää järjestämässä nuorisolle vapaa-ajantoimintaa.

Juttu hehkutti maalaiselämän ihanuutta ja nosti taas Sappeen kylää maailmankartalle, mutta pienen korjauksen se vaatii: Pälkäneen kunta ei maksa harrastuksen kuluja, sillä pelaajat ostavat itse välineet ja hoitavat kenttää talkoilla. Sähkön maksaa Sappeen ja Ohvenon kyläyhdistys.

Päivi Heinonen

kyläyhdistyksen sihteeri

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?