Kela lopettaa Pälkäneellä

Kela aikoo sulkea Pälkäneen palvelupisteen elokuun lopussa. Korvaavat palvelut löytyvät joko Kangasalta tai Valkeakoskelta. Pälkäneellä Kela on valmis tarjoamaan ainoastaan etäpalveluita, jos kunta pystyy järjestämään sitä varten tilat.

Kela sulki Pälkäneen toimipisteensä jo seitsemän vuotta sitten. Siitä alkaen palveluita on tarjottu kunnantalon yhteistoimintapisteessä. Sen palvelut heikentyivät neljä vuotta sitten, kun etuisuushakemusten ratkaisija siirrettiin Valkeakoskelle.

Kela pyrkii ohjaamaan asiakkaita verkkoasiointiin ja puhelinpalveluihin. Viime syksystä alkaen Kelan palveluita on saanut Pälkäneen kunnantalolta vain ajanvarauksella maanantaisin. Kun palvelua oli vielä tarjolla ilman ajanvarausta, yhteistoimintapisteessä asioi keskimäärin 13 asiakasta viikossa.

Pälkäneen kunta vastustaa Kelalle antamassaan lausunnossa palvelupisteen sulkemista, koska asiointi parinkymmenen kilometrin päässä Kangasalla tai Valkeakoskella vaikeuttaa palvelua tarvitsevien kuntalaisten elämää.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?