Sappee palkittiin Vuoden hiihtokeskuksena

Laskettelualan kausikorttikampanjallaan uudistanut Sappee on palkittu Vuoden hiihtokeskuksena.

Sappee myi viime talven kausikortit satasella, koska varauksia saatiin kokoon yli 16 500. Kampanja laski harrastamisen hinnan aivan uudelle tasolle ja innosti rinteisiin sekä uusia että ”nukkuvia” laskijoita. Harrastajamäärien kasvusta hyötyy koko lasketteluala.

”Vuoden hiihtokeskus on uudistaja. Markkinoinnilla, tuotteistamisella ja hinnoittelulla Sappeen hiihtokeskus on luonut alalle uuden tyyppistä kysyntää”, valintaraati kiittää Sappeeta.

Lisäksi se nosti esiin Sappeen korkeatasoisen toiminnan.

”Hyvässä kunnossa pidettävät suorituspaikat sekä henkilökunnan palveluasenne keräsi kiitosta. Erikoissuorituspaikat, kuten snowpark on suunniteltu ja ylläpidetty mallikkaasti. Uusi Family Park tekee laskettelun ja lautailun aloittamisen entistäkin helpommaksi.”

 

Valintojen takana raati ja laskijoiden ääni

Sappee palkittiin kolmatta kertaa Vuoden hiihtokeskuksena. Edelliset palkinnot tulivat vuosina 1996 ja 2010.

Vuoden hiihtokeskus palkittiin keskiviikkona Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry:n kevätkokouksessa Pyhällä. Valinnan teki raati, jonka muodostivat Visit Finland – Business Finlandin, lajiliittojen (lumilautaliitto sekä Ski Sport Finland), Suomen hiihdonopettajat ry:n ja median edustajat. Raadin työkaluina oli hiihtokeskusten henkilökunnan sekä kuluttajien ehdotukset. Kuluttajien mielipidettä tiedusteltiin verkkokyselyllä, johon osallistui lähes 2 900 suomalaista laskettelijaa ja lumilautailijaa.

Sappeen Matkailukeskuksen toimitusjohtaja Jouko Poukkanen pitää valintaa tunnustuksena pitkäjänteisestä työstä.

– Palveluiden kehittämisen punaisena lankana on aina asiakaslähtöisyys. Palveluidemme käyttäjät, asiakkaat ovat mukana valitsemassa vuoden hiihtokeskusta, siksi arvostan Vuoden hiihtokeskus -tunnustuksen erittäin korkealle.

Sappee on palkittu Vuoden hiihtokeskuksena kahdesti ennenkin. Vuonna 1996 palkinto oli tunnustus siitä, miten nopeasti muutaman talven toiminut keskus kehittyi. Vuoden 2010 palkintoon vaikuttivat Sappeen kehittämät ympärivuotiset palvelut: laskettelukeskus oli muuttunut ympärivuotiseksi matkailukeskukseksi, kun sen kesään oli tuotu muun muassa kesäteatteri, alamäkipyöräily ja frisbeegolf.

 

Väki venyi upeasti vilkkaassa talvessa

– Valinta Vuoden Hiihtokeskukseksi kertoo siitä, että hiihtokeskustoimintaa voi tuottaa korkeimmalla tasolla myös eteläisessä Suomessa, Jouko Poukkanen sanoo.

Eteläisen Suomen hiihtokeskukset lähtevät talveen takamatkalta. Pohjoisessa rinteet saadaan auki jo syyslomaksi, etelässä oli viime talvena vaikeuksia ehtiä edes joulun pyhiksi.

Kausikorttikampanja toi Sappeelle paineita, sillä rinteiden avautumista odotti yli 17 000 kausikorttilaista. Alkukaudesta syntyikin jonoja, kun käytössä oli vain vähän rinteitä ja hissejä. Kun kaikki rinteet ja hissit saatiin käyttöön, palvelut toimivat hyvin. Tästä tuli kiitosta myös asiakkailta.

– Kausikorttikampanja loi paineen asiakkaille annetun lupauksen lunastamisesta. Onnistuimme palveluntuottamisessa hyvin. Mittaamme asiakastyytyväisyyttä useissa eri kanavissa ja on ollut ilo huomata, että asiakastyytyväisyytemme on jopa parantunut kauden aikana, Sappeen rinneliiketoimintajohtaja Kosti Puurunen sanoo.

Hän jakaa kunnian palkinnosta asiakkaiden lisäksi myös henkilökunnalle, joka teki vilkkaan talven aikana upeaa työtä.

Sappeen lisäksi Pyhällä palkittiin Ruskotunturi vuoden lähikeskuksena ja Saariselän hiihtokoulu vuoden hiihtokouluna.

– Kaikki palkitut, ovat tehneet hienoa työtä suomalaisen matkailuelinkeinon kasvattamiseksi. Palkittujen määrätietoinen työ sekä kekseliäät innovaatiot ovat kasvattaneet toimialaa ja luoneet hiihtokeskuksiin myös aivan uutta kysyntää, iloitsee valintaraadin puheenjohtaja ja Visit Finlandin matkailujohtaja Paavo Virkkunen.

Sappee myi myös tulevan talven kausikortit haastekampanjalla. Se päättyi samaan aikaan tämänvuotisen kauden kanssa. Kaudeksi 2018-2019 varattiin reilut 8500 kausikorttia.

Sappee järjesti viime talveksi lauantaisen Ski-linjan Tampereelta Sappeeseen. Essi Mantila ja Iida Ylimäki lähtivät bussilla rinteeseen.

Kommentit (2)

  1. Huomautettavaa tekstissä

    ”Vuoden palkittiin keskiviikkona Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry:n kevätkokouksessa Pyhällä.”

    Vuoden hiihtokeskus palkittiin?

    ”Sappeen lisäksi Rukalla palkittiin Ruskotunturi vuoden lähikeskuksena ja Saariselän hiihtokoulu vuoden hiihtokouluna.”

    Pyhällä palkittiin

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?