Tomi Hämäläinen Pälkäneen Kokoomuksen puheenjohtajaksi

Pälkäneen Kokoomus valitsi maaliskuun vuosikokouksessaan yhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi yrittäjä Tomi Hämäläisen.

Hämäläinen tuli Kokoomuksen toimintaan mukaan pari vuotta sitten ja oli ehdokkaana myös kuntavaaleissa. Pälkäneen Kokoomuksen hallituksen jäsenenä hän on ollut vuoden verran ennen puheenjohtajaksi valintaa.

 

Mikä innostaa ja kiinnostaa politiikassa?

– Politiikassa minua kiinnostaa mahdollisuus vaikuttaa tärkeisiin yhteiskunnallisiin asioihin, kuten koulutus- ja työllisyyspolitiikkaan.

Mikä innostaa ja kiinnostaa Kokoomuksessa?

– Kokoomuksen arvomaailma sopii parhaiten yhteen omien ajatusteni kanssa ja uskon, että minulla on parhaat mahdollisuudet vaikuttaa asioihin juuri Kokoomuksen kautta.

Mikä innostaa ja kiinnostaa Pälkäneellä?

– Olen kiinnostunut erityisesti edistämään kunnan elinvoimaisuutta ja sitä kautta kuntalaisten hyvinvointia ja viihtyvyyttä. Pyrin myös edistämään yrittäjyyttä ja nuorten asioita.

Mitkä ovat tavoitteesi Pälkäneen Kokoomuksessa?

– Järjestötyössä tavoitteinani ovat nuorten aktivointi ja kannustus yhdistystoimintaan, jäsenhuolto sekä viestinnän ja luottamuksen lisääminen päättäjien ja kuntalaisen välillä. Politiikan tavoitteet ovat yhteistyön kehittäminen järjestön ja valtuustoryhmän välillä, kunnallistoimikunnan tiedonkulun kehittäminen ja puolueiden välisen yhteistyön kehittäminen.

Mikä sinun mielestäsi on puoluepolitiikan merkitys Pälkäneellä?

– Puoluepolitiikan merkitys kunnallispolitiikassa on melko vähäinen, koska pälkäneläisten yhteinen etu on varmasti kaikkien puolueiden tavoite.

Kokoomuksessa rivit hajosivat, kun valittiin kunnanjohtajalle sijaista tammikuussa. Miten koet tämän tapauksen?

– Tapaus on erittäin ikävä ja valitettava. Mielestäni kaikilla oli kuitenkin hyvä tarkoitus saada kunnanjohtajan sijaisuus hoidettua hyvin. Demokratiassa kaikkien ei tarvitse olla samaa mieltä, mutta enemmistön päätökseen on tyydyttävä. Myöskin tässä tapauksessa erimielisyyttä aiheutti vain menettelytapa, ei lopputulos. Tästä pitää kuitenkin ottaa oppia ja päästä yhdessä eteenpäin.

Mitä pitäisi tehdä, että kuntalaiset kiinnostuisivat lähtemään mukaan yhteiseen vastuunkantoon ja päätöksentekoon?

– Ensinnäkin kuntalaisia pitää kuulla ja kuunnella, jotta heille tärkeät asiat voidaan viedä päätöksentekoprosessiin ja toisaalta pitää myös tiedottaa enemmän saavutetuista tuloksista.

Tomi Hämäläinen aloitti maaliskuussa Pälkäneen Kokoomuksen uutena puheenjohtajana.

Tomi Hämäläinen

49-vuotias, naimisissa, 6- ja 9-vuotiaiden poikien isä

yrittäjä JTH-Service Oy

Pälkäneen Kokoomuksen puheenjohtaja, Kokoomuksen kunnallistoimikunnan sihteeri, elinvoimalautakunnan jäsen ja tarkastuslautakunnan varajäsen

Pälkäneen yrittäjien hallituksen jäsen, vapaaehtoistyötä Pälkäneen Lions Clubissa

Harrastukset: puuhailu poikieni kanssa ja mukanaolo muun muassa heidän liikuntaharrastuksissaan, vaellus, retkeily ja lukeminen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?