Työttömyys edelleen laskussa

Työttömien työnhakijoiden lukumäärä oli tämän vuoden maaliskuussa merkittävästi matalampi kuin vuoden 2017 maaliskuussa. Pälkäneellä työttömänä oli 86 henkilöä vähemmän kuin vuosi sitten eli 223 henkilöä. Laskua oli vuositasolla 28 prosenttia. Kangasalla työttömien määrä laski niin ikään reippaasti: viime vuoden maaliskuun 1586 henkilöstä kuluvan vuoden maaliskuun 1154 henkilöön. Laskua oli siis 27 prosenttia.

Työttömiä työnhakijoita oli Pirkanmaalla vuoden 2018 maaliskuussa 24 613 henkilöä, laskua vuositasolla 6 964 henkilöä eli kaksikymmentäkaksi prosenttia. Työttömyysaste oli 10,0 prosenttia. Vastaavasti koko maassa työttömyysaste oli keskimäärin myös 10,0 prosenttia. Kaikissa Pirkanmaan kunnissa työttömien työnhakijoiden määrä laski, osassa jopa merkittävän paljon, eli yli kolmekymmentä prosenttia vuoden 2018 maaliskuussa verrattuna vuoden 2017 vastaavaan ajankohtaan. Valtakunnallisesti verrattuna Pirkanmaan työttömyyden lasku oli valtakunnan kärkitasoa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?