Aluefinaali: Luja-Lukko kukisti Raholan ja Nokian

B-tytöt pysyivät voittamattomina

Tomi Ingman herätteli B-tyttöjä, kun Rahola nousi tauon jälkeen jo seitsemän pisteen päähän.

Pälkäneen 16-vuotiaat koripallotytöt olivat koko kauden voittamattomia aluesarjassa. Luja-Lukko voitti ykkösdivisioonan syys- ja kevätsarjat puhtaalla pelillä, ja emännöi myös lauantaista lopputurnausta voitokkaasti.

Viime vuonna Pälkäneen B-tytöt voittivat kaikki ottelunsa alueellisessa ykkösdivisioonassa Raholan kanssa muodostetulla yhteisjoukkueella ja kakkosdivisioonan omalla joukkueella. Tällä kaudella yhteisjoukkue sijoittui SM-sarjassa kuudenneksi ja pälkäneläisjoukkue hallitsi aluesarjaa.

Yhteiskoululla lauantaina pelattu lopputurnaus alkoi yhteistyöseurojen kohtaamisella. Kotijoukkue puolusti Raholan avausjaksolla tehottomaksi, mutta toisella jaksolla sekin sai juonesta kiinni. Tauon jälkeen tamperelaiset herättelivät Luja-Lukon kirimällä pisteissä samalle kymmenluvulle.

Kotijoukkueesta alkoi löytyä vastuunkantajia levällä rintamalla, eikä kaikkia hyökkäyksiä yritetty pelata tiiviisti vartioitujen Hanna Hirvosen ja Roosa Taipaleen kautta.

Isoimmalla sykkeellä pitkin kenttää hääri loistavaan kevätvireeseen päässyt Ida Östring. Taitava pelintekijä kantoi esimerkillisesti vastuuta myös puolustuksessa ja pisteiden teossa. Teräviin rytmin- ja suunnanmuutoksiin kykenevä ikiliikkuja oli pallottomana mahdoton tavoittaa ja puolustuspuuhissa koko ajan iholla.

Myös Jaana Järvinen ja Helmi Raivio ottivat isompaa roolia, kun polvivaivainen Emilia Ingman seurasi pelejä penkiltä. Kolmannen jakson tehotuokio ratkaisi ottelun, ja Luja-Lukko eteni finaaliin pistein 73–50.

Loppuottelussa kohtasi sarjan kärkikaksikko, kun BC Nokia kukisti omassa välierässään Korihait. Kotijoukkue vei finaalin lukemin 88–54, jote Luja-Lukko pääsi juhlimaan aluesarjavoittoa tappiottoman kauden päätteeksi.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.