Vilpeilän Valpas: kylän raitit siisteiksi talkoilla

Sunin tehoryhmä puhdisti Moltsiantien varsia

Pakkalan kylän tienvarret siistiytyivät lauantaina, kun Vilpeilän Valppaan siivoustalkoisiin osallistuneet ahertajat noukkivat roskia ojista ja pientareilta. Kati Suni urakoi yhdessä lastensa Rikun ja Martan kanssa Moltsiantien varsia perheen kotiportilta Nikkilän kaupalle. Kolmikko kävi jalkaisin läpi 1,7 kilometrin mittaisen tieosuuden.

Kaksi isoa jätesäkkiä kertyi hyvinkin puolilleen tavaraa. Eniten jätteiden joukossa painoi tien varteen heitetty matto, jonka sijainnin Riku oli jo ehtinyt etukäteen paikallistaa kulkiessaan koulumatkoja polkupyörällä.

–Martta löysi saappaan. Sen pari oli niin korkealla puussa, että emme sieltä sitä yrittäneet ottaa, Kati Suni esitteli sinistä jalkinetta.

Kati Suni keräsi isot säkilliset jätteitä Moltsiantien pientareilta yhdessä lastensa Martan ja Rikun kanssa.

–Kaljatölkkejä, öljykanisteri. Joku oli heittänyt tien sivuun täysinäisen roskapussin. Paljon kahvimukeja. Ihmiset ostavat kahvin kaupalta, ottavat sen mukaan ja heittävät ikkunasta ulos tyhjän mukin, hän listasi.

Martan kädessään kantama ämpäri oli sekin löytö ojasta. Perheen äiti luonnehti sulaneiden lumien alta paljastuneiden jätteiden määrää yllättävän suureksi ja samalla painaviksi kantaa.

–Oli hetken mielessä, että jätetäänkö säkit tähän pysäkille ja haetaan ne myöhemmin pois.

Sunin tehoryhmä päätti kuitenkin patikoida säkit selässä vielä puoli kilometriä kaupalta Vilpeilän koululle, jossa talkooväkeä odotti kyläyhdistyksen tarjoama kestitys.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?