Broadcast ja Sonja Lumme tähdittävät Raikun festaria

Alkutaipaleella tapahtumaan osallistui pääosin kyläläisiä ja myöhemmin jo kunnan ja maakunta-alueen väkeä.

Raikun idyllisissä järvimaisemissa on järjestetty maaseutufestivaalia vuodesta 2005 alkaen. Raikku Rokkaa ja rakastaa -festivaali nousi Peltolan tilan tiluksille alkujaan joka toinen vuosi, ja sittemmin siitä kasvoi vuotuinen tapahtuma. Nyt vuorossa on kymmenes juhlavuosi. Festivaalia vietetään tänä kesänä 17.–18.8.

Perjantaina 17.8. päälavalla nähdään European Blues Awards- ja Best Guitarist 2017 -palkinnot napannut blueskitaristi, laulaja ja lauluntekijä Erja Lyytinen, 80-luvun legendaarinen pop-yhtye Broadcast ja oululainen kantrilaulaja Larry Peninsula, joka ylsi ”Country Music Only” -biisillään Amerikan New Country Music List’in ykköseksi.

Lauantaina 18.8. lavalle nousevat Suomea Euroviisuissa vuonna 1985 edustanut ja nykyisin jazzin, rockin ja bluesin sävyjä juurevalla otteella yhdistelevä Sonja Lumme sekä niin ikään jo 80-luvulta asti uraa tehnyt Whistle Bait, joka soittaa paitsi omaa materiaaliaan myös 50- ja 80-lukujen taitteen rockia. Kuusimiehisessä kokoonpanossa vaikuttaa muun muassa Agentsista tuttu Vesa Haaja. Lauantai-illan päättää festivaali-isännän stadionsoundinen kantrirock-yhtye Still.

R3-Saluunateltassa perjantaina esiintyvät 50- ja 60 -luvun rock- ja kantriyhtye Tim Creole & Hot Rods sekä neljä mikrofonia, basso ja kitara -combolla uskomattomia äänimaisemia synnyttävä Electric Beat Orgy. Kokoonpano soittaa tunnettuja pop-kappaleita ennenkuulumattomina sovituksina. Lauantaina puolestaan Saluunateltassa viihdyttää Toni Lähteenmäen luotsaama Acoustix. Beerfest-tunnelmaa ja railakasta menoa tuo Sauerkraut7.

Alue-esiintyjinä ovat Esa Nummela ja Uncle John Duo. Festivaalin juontajana toimii Satu Aarnio.

– Ei olisi voinut 13 vuotta sitten tietää, että omista pihafestareista kasvaa tunnettu festivaali, jossa esiintyvät niin mikkokuustoset kuin heikkisilvennoisetkin. Ehkä tapahtuman kehitystä kuvaa myös se, että vuonna 2005 tapahtumaa varten tehtiin kaksi kappaletta Word-tiedostoja, kun erilaisia tiedostoja viime vuoden tapahtumassa oli jo noin 200. Olen otettu, että tapahtuman tunnelma on koettu hyvin ainutlaatuiseksi. Intohimolla ja suurella sydämellä tätä yleisölle tehdään, järjestäjä ja tilan isäntä Riku-Sippo Uotila.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?