Pälkäneelle kaksi avustusta rakennusten entistämiseen

Museovirasto on myöntänyt rakennusten entistämiseen kaksi avustusta Pälkäneelle. Anja Tyrväinen sai avustusta Vuolijoella sijaitsevan Vähä-Kyörin pirtin piipun muuraamiseen ja uunin korjaamiseen puretun tilalle. 2200 euron suuruista avustusta käytetään myös hirsitöihin. Kati Penttilälle myönnettiin avustusta Sappeessa sijaitsevan Mäki-Hartikkalan päärakennuksen alkuperäisen ulkovuorauksen kunnostamiseen. Avustuksen suuruus oli 8200 euroa.

Kaikkiaan Museovirasto jakoi rakennusten entistämisavustusta 1 501 000 euroa. Avustusta myönnettiin 180 kohteelle. Keskimääräinen avustussumma on 8333 euroa. Hakemuksia tuli kaikkiaan 404 kappaletta.

Ensisijaisia entistämisavustuksen kohteita ovat erityislailla suojellut rakennukset ja rautatierakennusten suojelusopimukseen sisältyvät kohteet. Avustuksia myönnetään myös muihin merkittäviin kohteisiin, joiden kunnostus edellyttää erityistä kulttuuri- tai rakennushistoriallista asiantuntemusta ja osaamista.

Hakemuksia arvioitaessa ja vertailtaessa otettiin huomioon kohteen kulttuurihistoriallinen arvo, suunniteltujen toimien vaikuttavuus rakennuksen ja sen arvojen säilymiselle, hankkeen laatu säilyttävän restauroinnin hengessä ja hankkeen yhteiskunnallinen vaikuttavuus. Avustuksia haettiin yleisimmin vesikatteiden korjaamiseen, julkisivujen kunnostamiseen ja ikkunoiden korjaamiseen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?