Tuhoisaa puuhastelua

Ennenaikainen uutisointi koulujen lopettamisesta voi koitua tuhoisaksi puuhasteluksi Pälkäneen kunnassa, koskien erityisesti Luopioisten kirkonkylää, missä on panostettu erityisesti asukasviihtyvyyteen ja uusien asukkaiden hankintaan.

Mahdollinen koulun lopettaminen pysäyttäisi alkaneen hyvän kehityksen lähes kokonaan, koska muuton edellytyksenä on useasti ollut inhimillisen kokoinen lähellä sijaitseva turvallinen koulu ja lähellä sijaitsevat vuokra-asunnot – usein tilapäiseksi asunnoksi kunnes mahdollinen oma tontti löytyisi, joita ei kuitenkaan matkan varrella vuokrattu kysyjille. Asia on nyt korjautumassa.

Edellä mainittu uutisointi on aiheuttamassa myös erittäin suuren pääomakadon niin kunnan kuin yksityistenkin kiinteän omaisuuden arvostuksessa, mikäli koulu loppuu tai sen jatkuvuudesta jää epävarmuutta. Esimerkiksi Rajalanniemen ranta-asuntojen arvosta olemme arvioineet joidenkin uusien asukkaiden kanssa pudonneen jo nyt ”uutisen” johdosta 50 000 euroa ja muista 20 000 euroa, sekä kuivanmaan tonttien arvon edelleen pudonneen jo puolitetusta hinnasta – ei koske rantatontteja, joiden arvoa ei olisi pitänyt myyjän (kunta) alkuunkaan pudottaa Kukkialla yleisesti vallitsevasta rantatonttien hintatasosta.

Kun sama arvonalennus koskee lähes kaikkea kiinteää omaisuutta kylällä ja ympäristössä, voidaan katsoa päädyttäväksi yli kahden miljoonan euron pääomakatoon ja koskevan todella isoa asukasryhmää, paikkakuntalaisten tappioksi; mutta ei kenenkään eduksi.

Erkki Toivari

Kommentit (2)

  1. Joshua Haili

    Mitähän tämä nyt tarkoittaa….? lähellä sijaitsevat vuokra-asunnot – usein tilapäiseksi asunnoksi kunnes mahdollinen oma tontti löytyisi, joita ei kuitenkaan matkan varrella vuokrattu kysyjille.

    • tuijatoivari

      No niin , sivulauseesta tekstiä muokattaessa näyttää poistuneen sulkeet. Tarkoittaa tietysti että Kangasalalainen toimija, mikä silloin vuokra-asuntojen vuokrausta hoiti, ei osoittanut tyhjinä olevia vuokra-asuntoja Luopioisissa ja Onkkaalassa vapaana olevan, vaan ohjasi kysyjät Kangasalle, Ainakin 5 lapsiperhettä, joista yksi palannut Luopioisten kirkolle Em. toimija on nyttemmin saanut kenkää. ET

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?