Kesätoimittaja: Kati Poikela aloitti Sydän-Hämeen Lehdessä

Kesätyö maalla tuntuu melkein lomalta

– Olen viettänyt kesät kaupungissa, sillä meillä ei ole mökkiä. Kesä maalla on erilaista. Tietyllä tavalla tuntuu lomalta, vaikka olen kesän töissä, kuvailee maanantaina kesätoimittajapestinsä Sydän-Hämeen Lehdessä aloittanut Kati Poikela.

– Odotan malttamattomasti, että pääsen kiertämään seutua ja tekemään juttuja kesäteattereista ja kaikenlaisista kesäisistä kulttuuritapahtumista.

Kesätyö toi 21-vuotiaan journalistiikan opiskelijan kotikaupunkiin Tampereelle, jossa hän on elänyt lähes koko elämänsä. Kirjoitettuaan ylioppilaaksi Tammerkosken lukiosta Poikela suuntasi Jyväskylään opiskelemaan.

– Media-ala ja viestintä kiinnostivat.

Kesä paikallislehdessä vie oppeja monipuolisesti käytäntöön, sillä pienessä toimituksessa pääsee osallistumaan kaikkeen juttujen ideoinnista paperilehden taittoon saakka. Tutuksi tulee perinteisen paperilehden lisäksi myös nettimaailma ja kuvauksen lisäksi myös videomaailma.

Kolme vuotta Jyväskylässä journalistiikkaa opiskellut Poikela saa kesän jälkeen kandidaatin paperit.

– Saatan vielä suorittaa myös toisen alan tutkinnon, jos nykyinen vastakirjoittaneita suosiva valintajärjestelmä sen vain mahdollistaa, hän suunnittelee.

Poikela valmentaa kesän ajan joukkuevoimistelijoita Tampereella. Lajia itse pienestä pitäen harrastanut voimistelija vetää myös Jyväskylässä alle 12-vuotiaiden ryhmää.

– Olen tottunut siihen, ettei vapaa-aikaa kauheasti jää, journalistiikan opiskelijoiden ainejärjestöä Jyväskylässä johtava Poikela sanoo.

Kati Poikela aloitti Sydän-Hämeen Lehden kesätoimittajana.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>