Käkigolf on kuukauden yrittäjä

Matti Ahvenharju KäkiGolfista vastaanotti kuukauden yrityksen palkinnon Pälkäneen kunnan elinkeinojohtaja Jaana Koivistolta.

– Helmikuussa 2005 pyysin puolisoani Marjattaa hiihtoretkelle katsastamaan tulevan golfkentän sijaintia. Seuraavana vuoden elokuussa 2006 paikalla otettiin käyttöön 6-reikäinen kenttä, nopeana toiminnan miehenä tunnettu Matti Ahvenharju kertoo.

Alkuvuodet kenttä oli yksityiskäytössä. Yleiseen käyttöön se avattiin kesällä 2011. Mikään tavallinen kenttä ei kuitenkaan ole kyseessä.

KäkiGolf on maalaiskenttä, jossa vallitsee luonto, rauha ja kiireettömyys. KäkiGolfiin pääsee pelaamaan edullisesti suoritettuaan neljän tunnin peruskurssin. Ensimmäisenä kesänä peruskurssin käyneet saavat käyttää KäkiGolf Klubin mailoja ja palloja ilmaiseksi.

– Alan piireissä KäkiGolfia kutsutaankin yleishyödylliseksi golfkentäksi, Ahvenharju hymyilee.

KäkiGolf Klubiin kuuluu 68 jäsentä ja määrä on kasvussa. Klubilaisten lisäksi kentällä käy viikoittain ryhmiä, kuten yritysten ja yhteisöjen työporukoita, viettämässä virkistyspäivää.

– Kentälle saa tulla milloin vain, kunhan paikalla ei ole ryhmiä. Näiden käynnit voi tarkistaa niin nettisivultamme www.kakigolf.fi

Klubi järjestää myös kilpailutoimintaa.

– Meillä on vuosittain viidet kilpailut, jotka ovat avoimia muillekin kuin Klubin jäsenille. Olemme myös jo kolmen vuoden ajan järjestäneet avoimet Pälkäneen mestaruuskilpailut.

KäkiGolf pyörii talkootyöllä

Rautajärvellä sijaitseva KäkiGolf syntyi alun perin rakkaudesta lajiin.

– Halusimme tuottaa paikallisille ja kesäasukkaille mielekästä liikuntaa omakustannushintaan.

Kentän toimintaa pyörittävät Matti Ahvenharjun lisäksi hänen puolisonsa Marjatta Asikainen, Ahvenharjun serkku Heikki Käenniemi sekä tämän poika Janne Käenniemi.

Marjatta Asikainen, Matti Ahvenharju ja Heikki Käenniemi olivat perjantaina kunnan ja yrittäjien aamukahveilla kertomassa KäkiGolfin toiminnasta.

Ahvenharju hoitaa KäkiGolfin hallinnon ja myynnin. Asikainen toimii klubiemäntänä ja hoitaa siinä roolissa muun muassa kaikki tarjoiluihin liittyvät asiat. Heikki Käenniemi on klubi-isäntä ja vastaa jäsenasioista. Janne Käenniemi on kenttämestari, mutta kaikki yhdessä hoitavat kenttää.

Tiimin apuna toimii myös osa-aikaisesti palkattu kentänhoitaja. Lisäksi toiminnassa on mukana pitkäaikaisten yhteistyökumppaneiden verkosto.

– Tilaamme paikallisilta yrityksiltä maanrakennuspalveluja, työkoneiden huoltoa sekä cateringpalveluja.

Pohjimmiltaan KäkiGolf on kuitenkin neljän henkilön talkootyön mestarinäyte.

– Teemme vuosittain yhteensä noin 800 tuntia talkootyötä. Olemme kaikki erilaisia persoonallisuuksia, jotka täydentävät toisiaan, Ahvenharju summaa.

Vahvuudet esiin

Matti Ahvenharjun mukaan ihmisten välinen, sujuva yhteistyö toimii nimenomaan toisen vahvuuksien arvostamisen kautta.

– Golfissa ihmisen peruspersoonallisuus tulee hyvin selkeästi esille. Laji on hyvä väline ihmisten välisen kanssakäymisen kehittämiseen ja sopii siksi erityisen hyvin muun muassa työporukoille.

Golfkentän hoito ja klubitoiminnan pyörittäminen vapaaehtoisvoimin kuulostaa hieman erikoiselta ratkaisulta. Golfilla kun on maineensa hieman hintavana harrastuksena juuri kenttämaksujensa vuoksi.

– Emme ole halunneet lähteä mukaan Golfliittoon, sillä jäsenmaksu veisi koko budjettimme. Tämän niin kutsuttu yleishyödyllisyys on meidän tapamme toimia.

Mikäli KäkiGolf Klubin jäsen kuitenkin haluaa edetä lajissa ja pelata muillakin kentillä, KäkiGolfilla on sopimus Golfliiton greencardin suorittamismahdollisuudesta Lepaan golfkentän kanssa.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.