Pikkuteatterin kesän ohjelmistossa Veljeni Leijonamieli sekä Hannu ja Kerttu

Kangasalan Pikkuteatterin lapset ja nuoret ovat valmistelleet kesäksi kaksi näytelmää. Näistä ensimmäisenä ensi-iltansa saa Veljeni Leijonamieli, jota esitetään Lepokodin kesäteatterissa 13.6.–20.6. Lavalla nähdään Pikkuteatterin 13–16-vuotiaat nuoret.

Veljeni Leijonamieli on seikkailutarina hyvän ja pahan kamppailusta ja kaiken voittavasta veljeydestä. Astrid Lindgrenin klassikko kertoo veljeksistä, Korpusta ja Joonatanista, jotka päätyvät lyhyen maanpäällisen elämänsä jälkeen Nangijalaan. Paratiisin kaltaisen maan rauha on uhattuna, kun julma Tengil armeijansa ja lohikäärme Katlan avulla sortaa naapurilaakson kansaa. Kirsikkalaakson väki käy hurjaan taisteluun Nangijalan valloittajia vastaan.

Hannu ja Kerttu saa puolestaan ensi-iltansa 29.6., ja viimeinen esitys nähdään 8.7. Lavalla ovat Pikkuteatterin 7–13-vuotiaat lapset. Esityspaikkana on Kangasalan kesäteatteri.

Hannu ja Kerttu eksyvät metsään, mutta sen jälkeen ei mikään menekään kuten luulisi. Vastaan tulevat niin Bremenin soittoniekat, Peukalo-Liisa kuin Piparkakku-noitakin. Kantaako ystävyys läpi seikkailun ja yllättävien vaarojen? Perinteisen tarinan höystetty versio on Jussi Helmisen käsialaa. Näytelmässä on mukana M.A. Nummisen musiikkia.

 

Veljeni Leijonamieli:

  • Alkuperäistarina: Astrid Lindgren
  • Dramatisointi: Aleksander Mörk-Eidem
  • Suomennos: Jukka-Pekka Pajunen.
  •  Ohjaus: Mika Eerola ja Sari Anttila
  • Kesto: 2 h väliajan kanssa
  • Ikäsuositus 7+

 

Hannu ja Kerttu

  • Kirjoittanut: Jussi Helminen
  • Ohjaus: Mika Eerola
  • Kesto: 1 h 45 min väliajan kanssa
  • Ikäsuositus: Sopii kaikenikäisille

 

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?

Yksi kommentti

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>