Adressit puolustavat kyläkouluja ja ryhmistä

Kauppojen kassoilla ja adressit.com -palvelussa kerätään nimiä Pälkäneen kyläkoulujen lakkautuksia vastaan. Myös Rautajärven ryhmistä puolustetaan omalla adressilla.

Elina Mäkisen kyläkoulujen puolesta lauantaina aloittama nimenkeruu oli maanantaiaamuun mennessä kerännyt netissä 322 allekirjoitusta ja Sanna Kankaanpään alulle laittama adressi Rautajärven ryhmiksen puolesta 82 allekirjoitusta.

Rautajärven, Luopioisten Kirkonkylän ja Harhalan kyläkouluja puolustavassa adressissa korostetaan, että kunnan tehtävä on taata kaikille lapsille tasa-vertainen asema sekä kohtuullisen mittaiset koulumatkat ja -päivät.

”Koulujen sulkemisten vaikutukset kertaantuvat merkittävästi ja peruuttamattomasti kylissä ja näin ollen vaikuttavat suoraan kylien elinvoimaan. Koulut ovat kylien elinvoimaisuuden kannalta tärkeimpiä tekijöitä ja niiden lakkauttamiset ovat suuressa ristiriidassa uuden kuntastrategian kanssa”, adressissa todetaan.

Myös Rautajärven ryhmiksen lakkautussuunnitelmaa pidetään uuden kuntastrategian ja elinvoiman kehittämisen vastaisena. Adressissa todetaan, että ryhmiksen sulkeminen tarkoittaisi lapsille pidempiä hoitomatkoja ja osalle vanhemmista edestakaista ajamista aamuin illoin.

”Se tarkoittaisi paitsi Rautajärven palveluiden heikentymistä, myös ryhmäkokojen suurenemista Luopioisten ja Aitoon päiväkodeissa. Rautajärven ryhmiksen tilat ovat tarkoituksenmukaiset, kodinomaiset ja turvalliset.”

HEI, LÖYSIT KIINNOSTAVAA SISÄLTÖÄ!

Kirjaudu sisään tai luo tunnukset ilmaiseksi.

Yksi kommentti

 1. maaritharkonen

  Olin KUNTALAISTILAISUUDESSA Luopioisissa 14.5.
  ja jäin miettimään mm. miksi näin suuresta ja tärkeästä asiasta ei todellakaan annettu tietoa aikaisemmin?
  Olisi ollut erittäin aiheellista järjestää jo syksyllä ( tai ainakin alkuvuodesta ) myös TILAISUUS PÄÄTTÄJILLE kyseisistä asioista:
  kuntalaiset / kyläläiset olisivat perusteellisesti valottaneet tilannetta omista lähtökohdistaan tunnin – puolentoista ajan päättäjille, ja päättäjät olisivat saaneet sen jälkeen esittää kysymyksiä kuntalaisille/ kyläläisille omien näkemystensä perusteelta …..

  Vinkki: mikrofonia suotavaa käyttää jokaisen, niin kuntapäättäjien kuin kuntalaisten, sillä kysymyksen ja vastauksen kuuleminen yhtä tärkeää.

  Vastaa

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>