Adressit puolustavat kyläkouluja ja ryhmistä

Kauppojen kassoilla ja adressit.com -palvelussa kerätään nimiä Pälkäneen kyläkoulujen lakkautuksia vastaan. Myös Rautajärven ryhmistä puolustetaan omalla adressilla.

Elina Mäkisen kyläkoulujen puolesta lauantaina aloittama nimenkeruu oli maanantaiaamuun mennessä kerännyt netissä 322 allekirjoitusta ja Sanna Kankaanpään alulle laittama adressi Rautajärven ryhmiksen puolesta 82 allekirjoitusta.

Rautajärven, Luopioisten Kirkonkylän ja Harhalan kyläkouluja puolustavassa adressissa korostetaan, että kunnan tehtävä on taata kaikille lapsille tasa-vertainen asema sekä kohtuullisen mittaiset koulumatkat ja -päivät.

”Koulujen sulkemisten vaikutukset kertaantuvat merkittävästi ja peruuttamattomasti kylissä ja näin ollen vaikuttavat suoraan kylien elinvoimaan. Koulut ovat kylien elinvoimaisuuden kannalta tärkeimpiä tekijöitä ja niiden lakkauttamiset ovat suuressa ristiriidassa uuden kuntastrategian kanssa”, adressissa todetaan.

Myös Rautajärven ryhmiksen lakkautussuunnitelmaa pidetään uuden kuntastrategian ja elinvoiman kehittämisen vastaisena. Adressissa todetaan, että ryhmiksen sulkeminen tarkoittaisi lapsille pidempiä hoitomatkoja ja osalle vanhemmista edestakaista ajamista aamuin illoin.

”Se tarkoittaisi paitsi Rautajärven palveluiden heikentymistä, myös ryhmäkokojen suurenemista Luopioisten ja Aitoon päiväkodeissa. Rautajärven ryhmiksen tilat ovat tarkoituksenmukaiset, kodinomaiset ja turvalliset.”

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.