Kangasalan Esi-Jukolaan yli 300 suunnistajaa

Vuoden 2019 Jukolan viestin järjestelyihin hyvää vauhtia valmistautuva suunnistusseura Kangasala SK järjestää ensi sunnuntaina Kangasalan Kisapirtillä Esi-Jukolana toimivan kansallisen keskimatkojen suunnistuskilpailun. Kilpailuun on ilmoittautunut mukaan 345 suunnistajaa. Jälki-ilmoittautuminen on auki torstaihin saakka, joten määrä saattaa nousta vielä hieman.

Kangasala Jukolan järjestäjille Esi-Jukola on tärkeä järjestelyharjoitus. Kaikki Jukolan vastuuhenkilöt toimivat Esi-Jukolassa samassa tehtävässä kuin ensi vuoden Jukolassa.

Kangasala Jukolaan aikoville suunnistajille Esi-Jukolan tarkoitus on tarjota tietoa kilpailumaastosta. Varsinainen Jukola-maasto on ollut harjoituskiellossa jo muutaman vuoden, mutta suunnistajat valmistautuvat tapahtumaan harjoittelemalla lähialueen samantyyppisissä maastoissa.

Myös Jukolan ensimmäiset viralliset harjoitukset on tehty Majaalahden metsiin. Harjoituskarttoja on myynnissä Esi-Jukolan infopisteellä. Sekä Esi-Jukolan kilpailukartan että Majaalahden kaksi harjoituskarttaa on piirtänyt Janne Weckman, joka kartoittaa myös Jukolan kilpailumaaston.

Ensi viikonloppuna hiotaan taitoja vuoden 2019 Jukolan viestiä varten. Kangasala SK harjoitteli kilpailutoimintoja myös vuoden 2017 SM-keskimatkan järjestäjänä.

Esi-Jukolassa on kilpasarjojen ohella mahdollista osallistua kaikille avoimeen kuntosuunnistukseen, johon ilmoittaudutaan paikan päällä. Kuntosuunnistuksessa on tarjolla kaksi rataa: viiden kilometrin vaativa rata ja kolmen kilometrin helppo rata.

Esi-Jukolan parkkipaikat sijaitsevat Pitkäjärven koululla ja sen lähistöllä. Tapahtumapäivänä paikalla on liikenteenohjaus. Kilpailukeskuksessa on kahvio.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?