Pohjaveden rajat kuulutettiin uudelleen

Pirkanmaan Ely-keskus kuuluttaa uudelleen pohdinnassa olevat pohjavesialueiden rajaus- ja luokitusmuutokset Pälkäneellä. Syynä on se, että ymparisto.fi -sivuille oli päätynyt liitetiedostoiksi vanhentuneita versioita Suomen pohjavesitekniikan selvityksistä vuosilta 2015 ja 2017. Lisäksi Keiniänrannan Natura-arvioinnista oli käytettävissä uudempi versio, ja uusi versio on nyt mukana uudelleenkuulutuksessa.

– Pohjavesialueiden rajausten kannalta virhe ei ole merkittävä, koska netissä olleissa selvityksissä oli olennaiset tutkimustulokset saatavilla. Varsinaiset rajaukset ja luokitukset eivät ole muuttuneet, kertoo ylitarkastaja Annukka Galkin Ely-keskuksesta.

Pälkäneen kunnantalolla liitteet olivat oikeat, mutta hallintolain mukaan kuulutusmateriaalin on oltava samanlainen eri nähtävilläolopaikoissa. Virhe ei ole Galkinin mukaan mitenkään poikkeuksellinen.

– Ely-keskukset kuuluttavat paljon asioita ja virheitä sattuu aika ajoin.

Uudelleenkuulutuksessa otetaan huomioon kaikki jo aiemmassa kuulutuksessa esitetyt mielipiteet ja lausunnot, eikä niitä tarvitse lähettää uudelleen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?