Kangasala sai strategiansa

Kangasalan valtuusto suhtautui kaupunkistrategiaan maanantaina kuin lehmä ateriaansa: hyvin pureskeltua ei ollut tarvetta märehtiä enempää ja palauttaa uuteen käsittelyyn. Strategian valmistelu ehdittiin käynnistää jo edellisen valtuuston istuuntokaudella syksyllä 2016, ja tarkoituksena olikin synnyttää asiakirjasta niin uuden kuin vanhankin valtuuston näkemysten yhdistelmä. Nyt strategiassa nähtiin viilaamisen tarvetta lähinnä oikoluvussa ja yksittäisissä käsitteissä, kuten joukkoliikenteen kannalta ”kuumaksi” mainitulla nauhataajamalla.

– Tässä kuvassa mahdollisuuksien maaseutu kuvastaa maaseudun menoa ja vieressä on urbaanimpaa meininkiä. Kangasalan vahvuus on monipuolinen tarjonta erilaisissa asumisvaihtoehdoissa, kaupunginjohtaja Oskari Auvinen totesi.

Jatkossa strategian on määrä ohjata päätöksentekoa niin, että strategiaan pohjaten Kangasalle laaditaan seuraaviksi vuosiksi tavoiteohjelma, josta poimitaan toteutettavia asioita talousarvioon. Ensimmäiset poiminnat ehditään tekemään vuoden 2019 budjettiin.

Kangasalan arvoiksi listataan strategiassa esimerkiksi avoimuus, luotettavuus ja edelläkävijyys.

Konkretiaa kaipaillut Iikka Nikkinen (vas) ounasteli, josko strategia olisi tulkittavissa niin, ettei Kangasalla kärsitä koulujen sisäilmaongelmista vuonna 2025 ja että henkilöstön esiin nostamaan aliresursointiin puututaan kaupungissa.

– Hyvä, että on konkretiaa, mutta ei sitä tiedä, miten maailma muuttuu seitsemän vuoden aikana. Siksi on hyvä, että kaikkea ei ole liian tarkkaan konkreettisesti naulattu kiinni, näki valtuutettu Anne-Mari Thomassen (sd).

Käytännönläheisiä toimia on kuitenkin sisäänkirjattuna moneen kohtaan. Esimerkiksi ”parhaan mahdollisen palvelun” takaa löytyy kaupunginjohtaja Oskari Auvisen mukaan ajatus pyrkiä tulevaisuudessa murtamaan perinteisiä virastoaikoja kaupungin palveluissa.

Visuaalisuus ja helppolukuisuus olivat tekijöitä, joita haluttiin mukaan strategiapaperiin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?