Aloite työturvallisuuskortin koulutuksen tarjoamisesta

Kangasalan lukiossa ja yläasteilla tulisi voida tarjota hygieniapassikoulutuksen kaltainen mahdollisuus työturvallisuuskortin suorittamiseen kohtuuhintaan.  Näin kohennettaisiin Kangasalan nuorten kesätyöpaikkojen saantimahdollisuuksia, esitetään tuoreessa valtuustoaloitteessa. Tämä edellyttäisi kuitenkin selvittelyä, voisiko kaupungin oma henkilöstö pätevöityä työturvallisuuskortin kouluttajaksi – tai josko se onnistuisi Tredun kautta.

– Kangasalan nuorten polku koulusta työelämään on muuttunut vuosikymmenten varrella aiempaa mutkikkaammaksi. Aiemmin kesätöihin päästiin äidin tai isän työpaikalle, nykyiset työtehtävät ja -paikat ovat kovin säänneltyjä, eikä moneenkaan kesätyöpaikkaan ole asiaa ilman huolellista perehdytystä, aloitteen lukenut Jussi Haavisto (kok) arvioi.

Aloitteen mukaan lähes jokaisessa kiinteistö- ja rakennusalan – sekä useimmissa kone- ja metalliteollisuuden alan – yrityksissä edellytetään työturvallisuuskorttikoulutuksen suorittamista. Kortin suorittaminen parillakympillä antaisi kangasalalaisnuorille aiempaa paremman ponnistuslaudan työelämään juuri näille aloille.

Työturvallisuuskorttikoulutus on koko maan kattava koulutus, jonka tavoitteena on parantaa työpaikkojen käytännön työturvallisuutta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?