Kaivannon kanavan rannalta suojapuita poistettu

Millähän oikeudella ja mimmoisin valtuuksin Kangasalan Kaivannon kanavan luoteisrannalta on yli viisikymmentä eri paksuista puuta kaadettu? Muutama jo viime vuonna. Iso osa puista on ollut tervaleppiä. Viksut ihmiset niitä yleensä jaloina lehtipuina arvostavat.

Kanavan reunamaata kauan sitoneet puiden juuret kun lahoavat, rupeaa rantatöyräs vähitellen kanavaan sortumaan. Ja kanavan pohja on kohta ruopattava, syvennettävä. Kaadettujen puiden tilalle pian istutettakoon uudet puut! Poppelien taimet ovat nopeita, tehokkaita rannan rapistumisen torjujia.

Mikko Kiio

Yksi kommentti

  1. Maisematyö

    Hyvä vaan, että välillä avataan maisemia ja korjataan rytöpuita pois. Puut eivät ole ikuisia, ei varsinkaan tervalepän kaltaiset nopeasti ränsistyvät lehtipuut. Sen sijaan ne ovat nopeasti uudistuva luonnonvara, ja usein yhden vanhan tilalle tulee 50 uutta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?