Ruutanan päiväkoti käyttökieltoon Kangasalla

Ruutanan päiväkodin väki siirtynee pois nykyisistä tiloista syksyyn mennessä. Päiväkotirakennuksen kosteus- ja sisäilmateknisessä kuntotutkimuksessa on käynyt ilmi, että mikrobiepäpuhtaudet voivat todennäköisesti kulkeutua sisäilmaan. Rakennuksesta löytyi mikrobivaurioita kellarikerroksen ja ensimmäisen kerroksen seinien rakenteissa sekä yläpohjan eristeissä, minkä lisäksi rakenteiden ilmatiiviydessä havaittiin puutteita.

Työterveyshuolto katsoi pitkäaikaisen altistumisen rakennuksen olosuhteille lisäävän astman ja hengitystieoireiden vaaraa. Sen johdosta ympäristöterveydenhuollosta on kehotettu Kangasalan kaupunkia ryhtymään välittömästi toimenpiteisiin – mikäli kiinteistöä ei korjata, ympäristöterveydenhuolto suositti päiväkodin käytöstä luopumista elokuun loppuun mennessä. Kaupungilta odotetaan vielä kirjallista selvitystä toimenpiteistä ja aikatauluista kesäkuun puoliväliin mennessä.

Kangasalla suunnitellaan päiväkotiväen sijoittamista nykyisiin esikoululaisten tiloihin. Esikoululaisisten ryhmistä ensimmäinen siirtyisi Ruutanan koulun entiseen kirjastotilaan ja toinen ryhmä koivurinteen päiväkodin saliin. Alustavan aikataulun mukaan uudet siirtokelpoiset tilat voisivat olla käytössä vuoden lopulla; kilpailutus alkaa toukokuussa.

Kustannusarvio päiväkotirakennuksen peruskorjauksesta on valmistumassa muutaman viikon kuluttua. Peruskorjaus tai uuden päiväkodin rakentaminen tulee pohdittavaksi syksyllä talousarvion käsittelyn yhteydessä.

Toistaiseksi käytössä olevassa rakennuksessa pyritään vähentämään epäpuhtauksien kulkeutumista sisäilmaan ylipaineistuksella.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?