Anssi Kukkonen liikuttaa elinvoimaa

Luopioisten Leijonien presidentti Rauno Haapasen ja Vuoden Liikuttaja Anssi Kukkosen hymyt olivat herkässä kunniakirjan jakotilaisuudessa.

– Anssi Kukkonen on edistänyt omalla esimerkillään, innostuksellaan, ideoillaan ja organisointikyvyllään liikunnan harrastamista poikkeuksellisella tavalla, Luopioisten Leijonien presidentti Rauno Haapanen perusteli tämänvuotista Vuoden Liikuttaja -valintaa.

Samalla hän totesi, että liikunnan edistäminen on monella tavalla yhteydessä alueen elinkeinoihin ja elinvoiman kehittymiseen. Anssi Kukkosen perustama lähikauppa on hyvä esimerkki tästä, sillä se mahdollistaa ja aktivoi lähiseudun asukkaita asioimaan myös jalkaisin päivittäisille ruokaostoksille.

Tällä seudulla on ollut viisi juoksutapahtumaa, joista kolmea on Anssi Kukkonen ollut käynnistämässä.

– Näitä ovat Kaukkalan Ympärijuoksu, Aitoo Trail sekä Pihtisalmen Retro, Kukkonen kertoili.

Eihän tapahtumia kukaan yksin tee, mutta monesti porukan liikkeelle saanti on se Anssin juttu. Monessa mukana oleva Vuoden Liikuttaja ei ole kuitenkaan stressaantunut, vaikka jokainen tapahtuma tuo luonnollisesti omat paineensa. Tässä ovat auttaneet kehittyneet rutiinit ja hyvä kumppaniverkosto ja talkooporukat. Esimerkiksi Aitoo Trail järjestetään tänä vuonna jo seitsemättä kertaa ja valmiin konseptin kanssa alkaa olla jo vähän helpompaakin. Riittää, kun yhdessä katsotaan, että hommat ovat hoidossa.

– Tällä seudulla meillä on se hieno asia, että ympärillä on älyttömän hienoja juoksumestoja, Kukkonen toteaa.

Laipanmaa tarjoaa sellaisen ympäristön, mitä harvassa paikassa on lähellä. Metsäpolkuja on enemmän kuin omiin tarpeisiin. Aitoon harjuilla, Kukkosen kotikonnuilla, on sitä paitsi seudun parhaat polkujuoksupaikat. Luopioisissa juostaan enemmän etenkin maratoonareitten toimesta asfaltilla.

Luopioisten Lions -klubi myöntää Vuoden Liikuttaja -palkinnon tunnustukseksi omatoimisesta palvelutoiminnasta,  joka lisää yleistä hyvinvointia ja viihtyvyyttä. Palkintoa on jaettu jo yli 20 vuoden ajan. Kymmenen viimeisimmän vuoden liikuttajia ovat olleet Kimmo Ketola (2009), Ilkka Naulapää (2010), Raimo Giren (2011) , Jari Murtomäki (2012), Teemu Salmi ja Aleksi Koski  (2013), Maija Tuominen (2014), Pia Haili (2015), Reetta Heikkilä (2016), Erkki Kolu (2017) ja tänä vuonna Anssi Kukkonen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?